Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Video: Bruno Rožkalna motosporta dzīves līkloči

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Pauls Timrots tiekas ar Latvijas motosporta leģendu Bruno Rožkalnu, kurš motocikliem veltījis visu dzīvi. Sportists izbraucis visas Eiropas trases, taču pie sasniegtā neapstājas, un skaidrs ir viens – pasaulei jāgatavojas jauniem Rožkalnu dinastijas uzvaras gājieniem. Raidījums skatītājiem sagatavojis arī video atskatu uz 90. gadu Latvijas autotreka sacīkšu notikumiem, kur skaistas uzvaras mijās ar smieklīgiem kurioziem.

Bruno Rožkalns izdzīvo daudzu benzīngalvu sapni – viņa dzīve paiet nebeidzamās sacīkstēs, un šķiet, ka izmēģināti gandrīz visi motosporta veidi. Sarunā ar Rožkalns atklās, kā iespējams paspēt tik daudz, un gremdēsies atmiņās par bērnību Biķernieku trasē, lepno mopēdu kolekciju un galvu reibinošajiem panākumiem sacensībās. Par ieguldījumu Latvijas motosportā Rožkalns saņem arī īpašo Ātruma cilts ordeni. 
 
Lūkojoties pagātnē, Pauls ar Bruno nonāk pie secinājuma, ka autosporta pasaule ir krietni mainījusies. Abi apspriedīs, kas nepieciešams, lai mūsdienu spraigajā cīņā par uzvarām nepazaudētu jautrību un patiesu baudu no braukšanas. 

Lai gan kopš pēdējām aktīvajām sacīkstēm pagājuši aptuveni desmit gadi, Rožkalna ātruma rezultāti joprojām ir vieni no augstākajiem. Bruno ir apņēmības pilns gāzt jaunus kalnus, un rūcošu motoru pasaulei tiek gatavota nu jau ceturtā Rožkalnu paaudze, turklāt Bruno dēls Garijs izmēģina spēkus autosportā. Kādas ir Rožkalnu tālākās ieceres, uzzināsim Ātruma cilts raidījumā. 
 
Skatītājiem ir iespēja ielūkoties arī unikālos video kadros, kuros iemūžināti spilgtākie un amizantākie 90. gadu Latvijas autotreka sacīkšu notikumi. 
 
Jaunajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. Raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem. Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi