Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

VIDEO: Rīgas ātrums pārsteidz Pasaules velokurjeru čempionāta dalībniekus

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko Ātruma cilts sēriju. Raidījuma studijā viesojas aizvadītā 26. Pasaules velokurjeru čempionāta organizators Toms Alsbergs, lai pastāstītu, kā Rīgai izdevās uzņemt pasaules ātrāko velokurjeru saimi. Rīgas satiksme bija liels izaicinājums, jo dalībniekiem sacensties ātrumā nācās ne vien savā starpā, bet arī ar autovadītājiem.

Pasaules velokurjeru čempionāts Rīgā pulcēja trakulīgākos velokurjerus no 45 valstīm. Ātruma cilts vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši Tomu Alsbergu, Pasaules velokurjeru čempionāta rīkotāju, lai apspriestu, kādu iespaidu uz ārzemju velokurjeriem atstāja rīdzinieku braukšanas kultūra.

Toms neslēpj – citu valstu velokurjeri nebija gaidījuši tik lielu auto braukšanas ātrumu. Velokurjeru iecienītākais paņēmiens visā pasaulē ir pieķeršanās pie blakus braucošas automašīnas, lai panāktu labāku paātrinājumu. Arī Rīgā sacensību dalībnieki centās pielietot šo viltību, taču mūsu autobraucēji nav ar pliku roku ņemami! Kādam velokurjeram no Ņujorkas Rīgas autobraucējs sarīkoja pat 90km/h ātru izbraucienu. Kādi vēl pārsteigumi sacensību dalībniekus sagaidīja Rīgā, noskaidrosim jaunākajā Ātruma cilts sērijā.

Aizvadot vienas sacensības, Toms Alsbergs jau prāto par nākamajām, un viņa sapnis ir vērienīgas fiksētā pārnesuma velosipēdu sacīkstes, kuru līmenis piesaistītu braucējus no visas Eiropas. Tāpat Latvijas velo pasaulei būtu nepieciešams arī velotreks, jo šobrīd tuvākā treniņa vieta ir Lietuvā, Panevēžā. Tikmēr Latvijā sportistiem pieejami vien koplietošanas ceļi, tādēļ treniņu laikā nākas saskarties ar autovadītāju neapmierinātību.  

Bet Artūrs Virbulis skatītājiem sagatavojis stāstu par Parīzes auto izstādes 2018 karstāko jaunumu – autobūves nozarē iesaistījusies arī Vjetnama. Savu ražošanas projektu vjetnamieši sāka, nopērkot oficiālu licenci BMW 5. sērijas X5 automobiļa bāzes pārbūvei. Gada laikā jau ir izstrādāti jaunā Vinfast prototipi ar visai pievilcīgu dizainu, kas tapis pēc itāļu auto dizaina skicēm. Dizaina izvēlē pat iesaistīti Vjetnamas iedzīvotāji, kuri balsojuši par labākajiem risinājumiem. Pauls, Ilmārs un Artūrs neslēpj, ka viņus auto ir ieintriģējis, bet vai Vinfast spēs iekarot pircēju sirdis – to rādīs laiks.  

Ātruma cilts ir skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, LMT Straumē un internetā. Skatītāji aicināti iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi