Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Israel Cycling academy komanda izvēlas riteņbraucēju Neilandu dalībai Giro d' Italia

Kontinentālā līmeņa vienība Israel Cycling academy izvēlējusies latviešu riteņbraucēju Kristu Neilandu dalībai šī gada Giro d' Italia daudzdienu velobraucienā, vēsta komanda.

Giro d'Italia šogad sāksies Izraēlā un Israel Cycling academy kā šīs valsts vadošā komanda ieguvusi "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu dalībai šī gada velobraucienā.

Pašlaik 23 gadus vecajam Neilandam šī būs debija prestižajā daudzdienu tūrē.

Komandu Giro d'Italia pārstāvēs arī beļģis Bens Hērmanss un spānis Ruvens Plasa, bet par atlikušajām piecām vietām cīnīsies pārējie Israel Cycling academy riteņbraucēji.

"Giro d'Italia ir vienas no lielākajām sacensībām pasaulē, un viens no maniem sapņiem bija piedalīties kādā lielajā tūrē. Dalība Giro d'Italia man nozīmē ļoti daudz. Esmu neizsakāmi laimīgs, ka varēšu komandu pārstāvēt Giro d'Italia," vienība citē latvieša teikto.

Komandas ģenerālmenedžeris Rens Mergelio uzsver, ka Neilands ir vienības seja un izmanto katru iespēju attīstīties.

"Viņš ir daudz strādājis pēdējo 16 mēnešu laikā kopš pievienojies komandai. Viņa izvēlēšana dalībai Giro d'Italia ir saprotama. Tā būs viņa pirmā lielā tūrē, tāpēc neizdarām nekādu spiedienu uz viņu. Ļausim viņam augt sacensību laikā un spert soli pa solim, balstoties uz viņa sajūtām sacensību otrajā un trešajā nedēļā," stāsta Mergelio.

Tāpat par Neilanda līdzšinējo sniegumu sajūsmā ir komandas vadītājs Čells Karlstrēms.

"Viņš sevi ir labi parādījis, it īpaši Milānas-Sanremo velobraucienā. Viņš aizvadīja fantastisku sacīksti un veica atrāvienu pēdējā kāpumā, kas ir uzvarētāja cienīgs gājiens. Krists ir ļoti stiprs puisis un viņš paliek arvien stiprāks, līdz ar to pelnījis vietu Giro d'Italia," atzīmē Karlstrēms.

Neilands marta sākumā izcīnīja augsto septīto vietu Itālijā notikušajā vienas dienas velobraucienā GP Industria & Artigianato (UCI kat.1.HC), savukārt sezonu viņš sāka janvāra un februāra mijā Austrālijā, ieņemot devīto vietu daudzdienu velobrauciena Herald Sun Tour (UCI kat.2.1) kopvērtējumā, vienā no posmiem esot astotais. Tāpat Latvijas riteņbraucējs demonstrēja aktīvu sniegumu leģendārajā Milānas - Sanremo velobraucienā, kurā veica atrāvienu pēdējā kāpumā, kā arī bija aktīvs UCI Pasaules tūres ietvaros Itālijā notikušajā daudzdienu velobraucienā Tirreno-Adriatico.

Kontinentālā līmeņa vienība Israel Cycling academy komandas rindās Neilands aizvada savu otro sezonu.

Neilands pērn tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā un šosezon sacensībās piedalās ar sarkanbaltsarkano karogu uz krekla.

Starts nākamā gada Giro d’Italia velobraucienam tiks dots 4.maijā Jeruzalemē, kur dalībnieki sacentīsies 9,7 kilometru garā individuālā braucienā, bet nākamajās dienās sekos divi attiecīgi 167 un 229 kilometrus gari etapi, kuri finišēs Telavivā un Eilatā. Pēc tam tūre turpināsies Itālijā, velobrauciena noslēdzoties 27.martā.

Arī iepriekš Giro d'Italia, kas nākamgad norisināsies jau 101.reizi, ir startējis ārpus Itālijas, taču ne reizi ārpus Eiropas kontinenta.

Pērn par šo sacensību uzvarētāju maijā kļuva Nīderlandes velobraucējs Toms Dumulēns no Sunweb komandas, kurš kopvērtējuma uzvarētāja laurus izrāva vien pēdējā - 21.posmā, kurā dalībnieki sacentās individuālajā braucienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi