Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dubaijas tūres otrajā posmā Skujiņš sekmē Degenkolba piekto vietu, pats finišējot 30. pozīcijā

Apvienotajos Arābu Emirātos trešdien aizvadīts UCI HC kategorijas daudzdienu velobrauciena Dubai Tour otrais posms, kurā uzvaru lielās grupas finiša spurtā izcīnīja Quick – Step Floors komandas itāļu sprinteris Elia Viviani. Toms Skujiņš finišēja 30. vietā, sekmējot savās pārstāvētās vienības Trek – Segafredo sprintera Džona Degenkolba piekto pozīciju.

“Dubai Tour” otrajā posmā dalībniekus sagaidīja 190 kilometru gara distance ar droši prognozējamu lielās grupas finiša spurtu. Pirmais posms izcēlās ar ļoti haotiskām un pat bīstamām situācijām pēdējos kilometros. Tas noveda arī pie kritieniem.

Otrā posma distances pirmajā daļā noformējās sešu sportistu liela atrāviena grupa. Otro dienu pēc kārtas atrāvienā iesaistījās “BMC Racing team” beļģu sportists Neitans Van Hojdonks un Latvijas fizioterapeita Borisa Lonšakova pārstāvētās vienības “Novo Nordisk” pārstāvis Čārlzs Planets. Atrāviens tika aizlaists pat septiņu minūšu attālumā, tomēr drīz vien aktīvāks kļuva arī peletons, kurā galvgalī atradās “Katusha” komandas sportisti.

63 kilometrus pirms finiša tehnisku problēmu iemeslu dēļ velosipēdu nācās mainīt pirmā posma uzvarētājam Dilanam Groenvegenam, tomēr viņš spēja atgriezties peletonā. 40 kilometrus vēlāk līdzīga liksta piemeklēja arī Viviani, bet arī viņš drīz vien pēc komandas biedru palīdzības atgriezās cīņā par uzvaru. Atrāviens pilnībā tika likvidēts deviņus kilometrus pirms finiša.

Pēdējos kilometros notika ļoti spraiga cīņa par pozīciju. Kā pirmais finiša spurtu uzsāka raut Jakubs Marečko no Itālijas vienības “Willer Triestina – Selle Italia”, tomēr drīz vien viņš zaudēja uzņemto ritmu un atkrita ārpus labāko desmitnieka. Tāpat uz brīdi līderpozīcijās atradās Eiropas čempions Aleksanders Kristofs, tomēr arī viņam neizdevās pozīcijas nosargāt.

Izcilu sniegumu pēdējos metros nodemonstrēja Viviani, kurš arī spraigā cīņā kļuva par posma uzvarētāju. Par nieka tiesu 29 gadus vecais itāļu sprinteris apsteidza Groenvegenu, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa “Astana” vienības pārstāvis Ricardo Minali. Uzreiz aiz labāko trijnieka palika Marks Kavendišs.

No “Trek – Segafredo” vienības sportistiem piekto vietu izcīnīja Vācijas sprinteris Džons Degenkolbs. Mūsu Toms Skujiņš, kurš paveica nozīmīgu darbu komandas interesēs, finišēja 30. vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs.

 

Kopvērtējumā Groenvegens par divām sekundēm apsteidz otrajā vietā esošo Viviani, bet trešais, pateicoties bonifikācijas sekundēm starpfinišos, ir abas dienas atrāvienā bijušais beļģis Neitans Van Hojdonks.

Džons Degenkolbs, esot devītajā vietā, atrodas visaugstāk no “Trek – Segafredo” riteņbraucējiem, kamēr Toms Skujiņš pakāpies uz 26. vietu.

Velobrauciens turpināsies ceturtdien ar 183 kilometru garo trešo posmu. Tā otrajā daļā iekļauts viens no retajiem kāpumiem šajā tūrē, tomēr beigu daļa vedīs kalnā lejup.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi