Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lukševics pirmo reizi karjerā kļūst par Latvijas čempionu grupas braucienā

Riteņbraucējs Viesturs Lukševics svētdien Siguldā pirmo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu grupas braucienā.

33 gadus vecais kuldīdznieks titulu nodrošināja pēdējā kāpumā, taču finišā viņš piekāpās Igaunijas riteņbraucējam Gertam Kivistikam, kas Latvijas čempionāta ieskaitē nepiedalījās.

Otro vietu Latvijas čempionātā izcīnīja Pauls Rubenis, kuram uzvara U-23 ieskaitē, bet trešais bija Māris Bogdanovičs.

Līdz ar uzvaru Lukševics turpmāko gadu startēs sarkanbaltsarkanajā Latvijas čempiona kreklā.

Elites un U-23 Latvijas braucēji kopā ar latviešu, kā arī igauņu amatieriem veica 100 kilometru garu distanci, kas veda maršrutā: Sigulda - Melturi - Cēsis - Stalbe - Ragana - Sigulda.

Dalībnieku vidū par čempiona tituliem sacentās liela daļa vadošo pašmāju riteņbraucēju ar Emīlu Liepiņu, Māri Bogdanoviču, Viesturu Lukševicu, Andri Vosekalnu, Paulu Rubeni un Adžu Flaksi priekšgalā. Iztrūka vien "Tour de France" lielisku sniegumu demonstrējošo - Toma Skujiņa un Krista Neilanda. Tiesa, abiem nebūtu bijis iespējas piedalīties arī sākotnēji noliktajā čempionāta datumā - 23.augustā.

Jau no sacensību sākuma temps grupā tika turēts ļoti aktīvs. Neilgi pēc Siguldas izveidojās līderu grupiņa, kurā bija tādi vīri kā Flaksis, Lukševics, Bogdanovičs, Raivis Ritums, Alekss Krasts, kā arī vairāki "Peleton" komandas braucēji. Pie Cēsīm viņus panāca Emīls Liepiņš, Andris Vosekalns, Pauls Rubenis un Kristers Ansons. 

Vadošajā grupiņā ik pa brīdim notika asi uzbrukumi. Aktīvākie tajos bija Lukševics, Flaksis un Vosekalns. Stalbē veselības problēmu dēļ no vadošo braucēju vidus atpalika Liepiņš. Neilgi pirms Raganas Vosekalnam izdevās noorganizēt izšķirošo atrāvienu. Viņam pievienojās Lukševics un igaunis Kivistiks. Trijotnes pārsvars pār sekotājiem ar Flaksi priekšgalā svārstījās ap 30 sekundēm.

Turaidas nobraucienā solo vadību panāca Vosekalns. Alūksnietis, kurš 2014.gadā kļuva par Latvijas čempionu, vadībā noturējās līdz Gaujas kalna kāpumam. Tajā viņu apsteidza Lukševicis un Kivistiks, bet vēlāk tas izdevās arī sprinteriem Rubenim un Bogdanovičam.

Pēdējos metros bija skaidrs, ka Lukševics no latviešu puses paliks nenoķerts. Finišā pirmais bija Kivistiks, tomēr lielākais uzvarētājs šajā dienā izrādījās kuldīdznieks Lukševics. Distancē "Amore&Vita - Prodir" pārstāvis pavadīja divas stundas 12 minūtes un 23 sekundes.

Sīvā cīņā otro vietu finišā ieguva "Tartu 2024"/"BCC" pārstāvis Rubenis, bet trešā vieta Lukševica komandas biedram, dobelniekam Bogdanovičam. Labāko sešiniekā ierindojās arī Alekss Krasts ("Dobeles dzirnavnieks"/"FeelFree"), Vosekalns ("Hengxiang Cycing team") un Flaksis ("DTG - MySport").

U-23 vērtējumā pirmais Rubenis, otrais Krasts, bet trešais - vēl viens "Dobeles dzirnavnieks"/"FeelFree" komandas braucējs Oskars Dankbārs.

Šodien Latvijas čempiona pilnvaras nolika Toms Skujiņš, kuram nebija iespējas aizstāvēt titulu, jo viņš un Krists Neilands šobrīd piedalās prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi