Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Neilands debitēs pasaulē garākajā viendienas velobraucienā Milāna – Sanremo

Šīs nedēļas sestdienā Itālijā notiks profesionālajā šosejas riteņbraukšanā garākās viendienas sacensības Milāna – Sanremo. Savu debiju 291 kilometru garajā distancē piedzīvos 23 gadus vecais Latvijas elites čempions Krists Neilands (Israel Cycling academy).

Milāna – Sanremo, kas tiek dēvēta par sprinteru klasiku, pirmo reizi notika tālajā 1907. gadā, kad uzvaru izcīnīja francūzis Lusjēns Petits. Šī pavasara klasika reizē ir arī garākās viendienas sacensības profesionālajā riteņbraukšanā. To garums šajā gadā sasniegs 291 kilometru.

Garās distances lielākais kāpums Passo Del Turchino (532 metri virs jūras līmeņa) atrodas trases vidusdaļā. Pēc sacensību gaitas iepriekšējos gadus, var droši prognozēt, ka šajā distances posmā vadībā atradīsies atrāviens. Izšķirošā cīņa par uzvaru sāksies slavenajā Podžio kāpumā astoņus kilometrus pirms finiša. Tā ir lieliska vieta izšķirošā kāpuma veikšanai. Pēc tā sekos tehnisks nobrauciens un finiša taisne.

Pērn Peters Sagans uzreiz pēc Podžio veica izrāvienu, tomēr viņu nobraucienā panāca gan Mihals Kvjatkovskis, gan Žiljēns Alafilips. Pēdējos metros dramatiskā cīņā Kvjato apsteidz Saganu un guva spožu triumfu. Dalībnieku vidū 2017. gadā bija arī divi Latvijas riteņbraucēji. Toms Skujiņš iesaistījās dienas atrāvienā, kamēr Aleksejs Saramotins bija viens no galvenajiem atrāviena ķērājiem. Jāizceļ, ka 2001. gadā Milāna – Sanremo sacīkstē trešo vietu izcīnīja Romāns Vainšteins.

Šajā gadā debiju prestižajās sacensībās piedzīvos Latvijas čempions grupas braucienā Krists Neilands, kurš otro sezonu aizstāv Israel Cycling academy komandas krāsas. 23 gadus vecajam kuldīdzniekam šīs būs trešās sacensības pēc kārtas Itālijā.

Ceturtajā martā latvietis izcīnīja septīto vietu HC kategorijas velobraucienā GP Industria & Artigianto, bet šajā nedēļā viņš noslēdza dalību savā karjeras pirmajā pasaules tūres daudzdienu velobraucienā Tirreno Adriatico, kopvērtējumā ieņemot 93. vietu, kā arī esot 12. labākais kalnu karaļa un jaunā braucēja vērtējumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi