Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbim 15 vietu kritums ATP rangā

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis 15 vietas un nu ieņem 129.pozīciju.

Aizvadītajā nedēļā Gulbis zaudēja Austrijā notiekošā Kicbīeles ATP World Tour 250 sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, bet pirms tam viņš apstājās Vimbldonas čempionāta ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā. Par šo turnīru Gulbis kopumā nopelnīja 205 ATP ranga punktus, jo viņš pārvarēja arī Vimbldonas kvalifikāciju.

Kas līdzīgs latvietim padevās arī Francijas atklātajā čempionātā, kur viņš pārvarēja atlasi un aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai. Šī gada sākumā Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, bet pēc tam savas pozīcijas uzlaboja, taču šobrīd atkal viņš attālinās no labāko simtnieka. Vēl pērn viņš atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā atguvis 14 vietas un šobrīd ieņem 586.vietu, bet valsts trešā rakete Artūrs Lazdiņš par 66 pozīcijām atkāpies uz 1304.vietu. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, ieņem 1591.pozīciju.

Savukārt Jānis Podžus šobrīd ir 1690.pozīcijā, šo vietu dalot ar Krišjāni Stabiņu

Starp latviešu sportistiem vēl 1779.vietā ir Roberts Grīnvalds, bet Mārtiņš Rocēns ierindojas 1913.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderpozīciju saglabājis Francijas atklātajā čempionātā uzvarējušais Rafaels Nadals, kurš Vimbldonā tika līdz pusfinālam, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers. Viņam prestižajā turnīrā negaidīti nācās piedzīvot zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Savukārt trešais rangā ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram seko argentīnietis Huans Martins del Potro, bet piektais ir Dienvidāfrikas Republikas pārstāvis Kevins Andersons, kurš Vimbldonā pieveica Federeru un sasniedza arī finālu. Sestais joprojām ir bulgārs Grigors Dimitrovs, aiz kura seko horvāts Marins Čiličs.

Astotais ir austrietis Dominiks Tīms, kamēr devīto vietu ieņem amerikānis Džons Isners. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Vimbldonas čempions Novaks Džokovičs no Serbijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā nedēļā norisinājās divi ATP World Tour 250 sērijas turnīri Atlantā un Gštādē, kā arī viens ATP World Tour 250 turnīrs Hamburgā. Atlantā uzvaru svinēja Isners, bet Gštādē pie panākuma tika itālis Mateo Berretīni, kurš ATP rangā atrodams 54.vietā, pakāpjoties par 30 pozīcijām. Savukārt Hamburgā triumfēja Gruzijas tenisists Nikolozs Basilašvili, kurš ieņem 35.vietu, veicot ievērojamu kāpumu par 46 pozīcijām.

Dubultspēļu rangā Lībietis pacēlies par vienu vietu un ieņem 238.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1167.vietā, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1535.vietā, zaudējot attiecīgi trīs un vienu vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi