Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Gulbis ATP līmeņa turnīra ceturtdaļfinālu sasniedzis pirmo reizi pēdējo 15 mēnešu laikā

Gulbis apspēlē planētas 30. raketi un iekļūst Stokholmas turnīra ceturtdaļfinālā

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien izcīnīja uzvaru Stokholmas ATP World Tour 250 sērijas turnīra pamatsacensību otrajā kārtā, pārspējot talantīgo Kanādas pārstāvi Denisu Šapovalovu. Pasaules rangā 145. vietā esošais Gulbis ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja kanādieti, kurš šobrīd ir planētas 30. rakete. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis ticis pie 45 ranga punktiem. Nākamajā kārtā Gulbis spēkosies ar ranga 18. vietas īpašnieku Džeku Soku no ASV, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Pirmajā setā Gulbis demonstrēja savu pārākumu, jo divreiz nobreikoja Šapovalovu, kamēr pats savu servi ne reizi nezaudēja. Otrais sets jau bija saspringtāks, jo mačs ritēja punkts punktā, tomēr, rezultātam esot 4-4, Gulbis nobreikoja kanādieti, panāca 5-4 un uzvarēja arī desmitajā geimā, izcīnot uzvaru.

Līdz ar to Latvijas tenisists iekļuvis ATP līmeņa turnīra ceturtdaļfinālā pirmo reizi pēdējo 15 mēnešu laikā.

Jau vēst'tis, ka Gulbis otrdien pamatsacensību pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 uzvarēja mājinieku Mīkaelu Imeru, kurš pasaules rangā atrodas 289. pozīcijā.

Savukārt pasaules ranga 30. vietas īpašnieks Šapovalovs, kurš sacensībās bija izlikts ar septīto numuru, pirmās kārtas mačā vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā ar 6-3, 5-7, 7-5 pārspēja tautieti Pīteru Polanski, kurš ir planētas 130. rakete un iepriekš pārvarēja Stokholmas turnīra kvalifikāciju.

Gulbis ar Šapovalovu līdz šim savā starpā nebija spēkojušies.

Gulbim šie ir pirmie mači nepilna mēneša laikā, jo septembra noslēdzošajā dekādē viņš cieta neveiksmi Ķīnā notiekošā Čendu ATP World Tour 250 sērijas turnīra kvalifikācijā. Šogad ATP tūres līmenī viņš izcīnījis piecas uzvaras deviņās spēlēs.

Sezonas lielākais panākums latvietim ir Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas sasniegšana, turklāt turnīra ietvaros viņš pārspēja tā brīža planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi