Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gulbis pasaules rangā kāpj par 28 vietām; Nadals atgūst līdera godu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis uzreiz 28 vietas un tagad ir 162. pozīcijā, kamēr līderpozīcijā atgriezies māla karalis Rafaels Nadals no Spānijas.

Šī Gulbim ir augstākā vieta ATP rangā pēdējā gada laikā.

Gulbis aizvadītajā nedēļā guva trīs uzvaras un aizkļuva līdz Francijā notikušā Bordo Challenger sērijas turnīra pusfinālam. Latvietim pirms šī turnīra bija trīs zaudējumu sērija. Sekmīgais sniegums Bordo pilsētā latvietim ļāva tikt pie 40 ATP ranga punktiem, kas ļāvis veikt gana būtisku kāpumu rangā.

Tiesa, ATP sacensībās latvietis pamatturnīrā nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta. Šonedēļ Gulbis uzsāks Francijas atklātā čempionāta kvalifikāciju, kur pirmajā kārtā viņš otrdien spēkosies pret 28 gadus veco francūzi Stefanu Robēru, kurš ir planētas 170. rakete. Lai iekļūtu pamatsacensībās, nepieciešams pārvarēt trīs kvalifikācijas kārtas.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šī gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589. pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā pacēlies par 33 vietām un šobrīd ieņem 546.vietu, bet valsts trešā rakete Artūrs Lazdiņš, kurš zaudējis 15 pozīcijas, ir 1377. vietā. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, pēc kuras paredzama ilgstoša atlabšana, zaudējis četras vietas un tagad ieņem 1451. pozīciju.

Starp latviešu sportistiem vēl dalītā 1595. vietā ir Roberts Grīnvalds, Krišjānis Stabiņš un Jānis Podžus, kurš atgriezies rangā, bet Mārtiņš Rocēns ierindojas 1847. pozīcijā.

Tikmēr pašā ranga augšgalā notikušas pārmaiņas, līderpozīcijā atgriežoties Nadalam, kurš pirmo pozīciju bija zaudējis uz vienu nedēļu. Uz otro vietu tikmēr atkritusi Šveices leģenda Rodžers Federers. Viņš 36 gadu vecumā šosezon kļuva par visu laiku vecāko tenisistu, kurš bijis planētas pirmās raketes godā.

Nadals šo sezonu sāka kā pasaules pirmais numurs, bet Federers pirmajā vietā atgriezās 19.februārī, kamēr spānis viņu atkal pārtrumpoja 2.aprīlī. Pirms nedēļas šveicietis atkal atguva līdera godu, ko gan tagad atkal ieguvis Nadals.

Līdz šim pasaules rangā tik bieži līderis nebija mainījies kopš 2003.gada. Nadalam šī pasaules ranga līdera godā ir 174.nedēļa.

Tikmēr trešais rangā ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram tagad seko horvāts Marins Čiličs, viņam apmainoties vietām ar bulgāru tenisistu Grigoru Dimitrovu. Sestais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram seko Dienvidāfrikas Republikas sportists Kevins Andersons un austrietis Dominiks Tīms. Devītais ir beļģis Dāvids Gofēns, bet desmitais - amerikānis Džons Isners, abiem veicot rokādi.

Savukārt kādreizējais ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs zaudējis četras pozīcijas un šobrīd ieņem vien 22.vietu, bet no traumas atlabstošais britu tenisists Endijs Marejs pasaules rangā atrodas tikai 45.vietā.

Aizvadītajā nedēļā Nadals jau astoto reizi uzvarēja Romas ATP "Masters 1000" turnīrā, finālā ar 6-1, 1-6, 6-3 pieveicot Zverevu. Šis mačs stipra lietus dēļ tika pārtraukta trešajā setā, kad Nadals atradās iedzinējos ar 1-3. Tomēr, tenisistiem atgriežoties kortā, spānis uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un nodrošināja sev titulu.

Dubultspēļu rangā vienu vietu atguvis Lībietis, kurš ierindojas 222.pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus ir 1159.vietā, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1488.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi