Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Indijas tenisiste Raina: Latvija ir favorīte, taču mēs esam gatavas

Billijas Džīnas Kingas kausa spēlēs Latvijas izlase būs favorīte, taču pretinieces no Indijas būs gatavas sīvām cīņām, sarunā ar laikrakstu The Hindu teica indiete Ankita Raina.

Jau ziņots, ka Piecu Latvijas tenisa izlases dalībnieču sastāvā Billijas Džīnas Kingas kausa duelī ar Indiju būs arī Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Šobrīd Sevastova ieņem 47. un Ostapenko - 53.vietu pasaules rangā.

"Viņas [latvietes] būs favorītes. Latvija ar savām ranga piecdesmitnieka tenisistēm labi spēkojās ar ASV," teica Raina. "Mēs būsim gatavas šīm spēlēm."

Raina WTA rangā ieņem 98.vietu un šosezon jau izcīnījusi vienu trofeju. Viņa svinēja uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēlēs.

"Sezonas sākums ir ļoti labs. Ticu, ka labākās spēlēs man vēl tikai ir priekšā," pārliecināta bija Raina. "Redzu, ka varu uzlabot savu spēli, tāpēc darīšu visu, kas manos spēkos, lai tā kļūtu labāka."

Latvijas sieviešu tenisa pirmajām raketēm izlasē kapteiņa Adriāna Žguna vadībā pievienosies trešā spēcīgākā Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča (WTA 274.), Daniela Vismane (WTA 492.) un Latvijas ranga astotais numurs Patrīcija Špaka.

Salīdzinot ar iepriekšējo reizi, kad izlase pulcējās kopā, jaunpienācēja ir Špaka.

Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas sieviešu tenisa izlase B.Dž.Kingas kausa (iepriekš - Federāciju kausa) "play-off" spēles 16. un 17.aprīlī aizvadīs nacionālajā tenisa centrā "Lielupe".

Jau ziņots, ka Indijas komandas sastāvā marta vidū tika apstiprināta valsts vienspēļu labākā tenisiste Ankita Raina, bet pāru cīņās palīdzēs trīs "Grand Slam" trofejas izcīnījusī kādreizējā ranga līdere Sanija Mirza.

Latvijas izlases pretiniece Indija Kingas kausa reitingā ieņem 56.vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13.vietā.

Astoņu dueļu uzvarētājiem 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētāji atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Ostapenko un Sevastovu ierindā ar 2-3 Evretā piekāpās mājiniecēm - ASV tenisistēm - un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi