Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko pēc neveiksmīga sākuma uzvar Stīvensu un sasniedz Īstbornas WTA turnīra astotdaļfinālu

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko otrdien Lielbritānijā notiekošā Īstbornas WTA Premier sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 1-6, 6-0, 6-3 apspēlēja amerikānieti Sloeinu Stīvensu, iekļūstot sacensību astotdaļfinālā.

Pasaules 35.rakete Ostapenko tādējādi tikusi pie sezonas lielākās uzvaras, jo Stīvensa WTA rangā šobrīd ir devītajā vietā, bet turnīrā viņa bija izlikta ar trešo numuru.

Latvijas tenisiste par astotdaļfināla sasniegšanu nopelnījusi 55 WTA ranga punktus, bet nākamajā kārtā viņa tiksies šveicieti Belindu Benčiču (WTA 13.) vai krievieti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 52.).

Ostapenko šī spēle sākās ļoti neveiksmīgi, jo viņa divas reizes pēc kārtas nenosargāja savu servi un nonāca iedzinējos ar 0-3. Nākamajā geimā viņa gan vienu breiku atspēlēja, tomēr uzreiz pēc tam Stīvensa atbildēja ar to pašu un atguva divu breiku pārsvaru. Sestajā geimā Latvijas tenisiste neizmantoja vienu breikbumbu, bet amerikānietes spēlei viņai tā arī neatradās pretargumenti, jo pirmajā setā viņa kapitulēja ar 1-6.

Pirmā seta laikā Ostapenko ne reizi nespēja uzvarēt geimā, kurā pati servēja.

Ostapenko pasaules rangā atrodas 35.vietā, kamēr Stīvensa ir planētas devītais numurs un turnīrā izlikta ar trešo numuru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 6-4 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura ir planētas 47.numurs.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Latvijas tenisiste nopelnījusi 30 WTA ranga punktus.

Tikmēr Stīvensai pirmajā kārtā nebija jāspēlē.

Abas tenisistes savā starpā tikušās vienu reizi, kad pērn Maiami WTA Premier sērijas turnīra finālā Ostapenko cieta zaudējumu ar 6-7 (5:7), 1-6.

Ostapenko šogad izcīnījusi desmit uzvaras un cietusi 15 zaudējumus, kamēr Stīvensa guvusi 16 uzvaras un piedzīvojusi desmit neveiksmes.

Stīvensa šī mēneša sākumā sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, kā arī pirms tam šosezon spēlēja pusfinālā Madridē.

Pirms nepilniem diviem gadiem Stīvensa negaidīti uzvarēja ASV atklātajā čempionātā un pērn arī spēlēja French Open finālā. Amerikānietes rekords pasaules rangā ir trešā vieta, ko viņa sasniedza pirms nepilna gada. Stīvensa guvusi sešus WTA titulus.

Ostapenko Īstbornā iepriekš bija spēlējusi trīs reizes, bet veiksmīgā no tām bija pagājušajā gadā, kad viņa sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu, tādējādi šogad jāaizstāv 100 WTA ranga punkti.

Latvijas tenisiste startēs arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur vēlāk otrdien pārī ar krievieti Veroniku Kudermetovu pirmajā kārtā tiksies ar ukrainieti Nadiju Kičenoku un Ebigeilu Spīrsu no ASV.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka traumas dēļ Īstbornā nespēlē Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova.

Papildināts virsraksts un ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi