Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko: Nebiju gaidījusi, ka centrālais korts būs tik lēns

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pēc ceturtdien piedzīvotās neveiksmes Vimbldonas čempionāta pusfinālā pret vācieti Angeliku Kerberi atzina, ka nav gaidījusi, ka centrālais korts, kurā notika mačs, būs tik lēns, līdz ar to viņai radās grūtības.

Jau ziņojām, ka Ostapenko, pirmo reizi karjerā spēlējot Vimbldonas dāmu turnīra pusfinālā, cieta neveiksmi ar rezultātu 3-6, 3-6.

Ostapenko līdz ar to neizmantoja iespēju atgriezties pasaules ranga labāko desmitniekā, kas būtu izdevies viņai tiekot Vimbldonas finālā, kurā tagad Kerbere spēkosies ar titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu.

"Uzreiz jāsaka, ka centrālais korts izrādījās daudz lēnāks par tiem, uz kuriem biju spēlējusi līdz šim, tāpēc, manupārt, Kerberei bija priekšrocības. Mani sitieni nebija tik efektīvi uz tik lēna korta," preses konferencē sacīja Ostapenko.

Viņa gan arī atzina, ka Kerbere ir aizvadījusi ļoti labu maču, jo veiksmīgi aizsargājās un labi servēja.

Ostapenko skaidroja, ka otrajā setā, kad no 1-5 spēja samazināt starpību līdz 3-5, viņa jutusi, ka vēl var izglābties, tomēr pēc tam sasteigusi pārus sitienus.

"Tobrīd pie rezultāta 3-5 jutu, ka varu visu vērst par labu, jo pretiniece sāka kļūdīties, ko pirms tam nedarīja. Tomēr es atkla par daudz steidzos, pieļāvu kļūdas un zaudēju spēli, kamēr Kerbere kopumā spēlēja ļoti stabili," bilda Ostapenko.

Latvijas tenisiste pret Kerberi spēlēja pirmo reizi karjerā.

"Viņa ir kreile, līdz ar to nācās spēlēt citādāk, jo pret kreiļiem viss notiek pretēji, savukārt mēs esam vairāk pieraduši spēlēt pret labročiem. Zināju, kā viņa spēlē, taču centrālajā kortā biju spēlējusi tikai vienu reiz un negaidīju, ka tas būs tik lēns," atkārtoja Ostapenko, kura gan kopumā par savu sniegumu šī gada Vimbldonas čempionātā bija apmierināta.

"Aizvadīju divas labas nedēļas, kurās atguvu pārliecību. Jā, šodien gribētos citu rezultātu, tomēr es spēli no spēles uzlaboju savu sniegumu. No šī mača varu daudz ko mācīties," piebilda Ostapenko.

"Man jāspēlē stabilāk, bet pieļaujot tik daudz nepiespiestu kļūdu kā šoreiz, šādā līmenī uzvarēt būs grūti. Tādas tenisistes kā Kerbere ir ļoti stabilas, tāpēc, lai varētu cīnīties ar viņām ir jāsamazina savu kļūdu skaits," sprieda Ostapenko.

Ostapenko, kura šobrīd ir pasaules ranga 12.vietā, un ar tādu pat numuru bija izlikta sacensībās, pirmo reizi sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, bet Grand Slam turnīrā labāko četriniekā vienspēlēs viņa tika otro reizi karjerā, jo pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr Kerbere otro reizi karjerā sasniedza Vimbldonas čempionāta finālu, jo 2016.gadā viņa zaudēja šo sacensību izšķirošajā cīņā, savukārt 2012.gadā apstājās pusfinālā. Tāpat vāciete, kura pasaules rangā ir desmitajā vietā, bet turnīrā izlikta ar 11.numuru, 2016.gadā triumfēja Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos. Tieši tad viņa arī kļuva par planētas pirmo raketi, ar nelieliem pārtraukumiem šajā pozīcijā esot 34 nedēļas.

Ostapenko, par pusfināla sasniegšanu nopelnīja 780 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus nākamajā rangā pirmdien pakāpties pozīciju augstāk. Tāpat viņa nopelnīja 562 000 sterliņu mārciņu (635 929 eiro) lielu naudas balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi