Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko piedzīvo zaudējumu Romas WTA 1000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Romas WTA 1000 sērijas turnīrā ceturtdaļfinālā trešā seta taibreikā piekāpās Čehijas tenisistei Karolīnai Plīškovai.

Ostapenko (WTA 49.) zaudēja Plīškovai (WTA 9.) ar 6-4, 5-7, 6-7 (1:7).

Plīškova šajā spēlē visai bieži pieļāva dubultkļūdas, kas izšķirošos brīžos neļāva noturēt pārsvaru vai atspēlēties. Ostapenko pēc pretinieces kļūdas panāca 2-0 un turpinājumā precīzi izpildīja serves, kā arī sitienus ar neērto satvērienu, kas ļāva iegūt jau četru geimu pārsvaru - 4-0. Plīškova pretiniecei pirmo servi atņēma piektajā geimā, panāca 2-4, bet septītajā geimā neļāva Ostapenko iegūt nevienu punktu, sadeldējot pārsvaru līdz minimumam - 3-4.

Lai arī čehiete pirmā seta galotnē bija uzņēmusi labu tempu un uz brīdi pat panāca neizšķirtu 4-4, Ostapenko uzvarēja devīto geimu, kurā viņai bija serves tiesības, bet īsi pēc tam ar Plīškovas dubultkļūdu palīdzību panāca 40:0. Uzvaru setā viņa nokārtoja ar otro piegājienu.

Arī otrajā setā Plīškovas sniegumā bija manāmi brāķi. Ostapenko uzvarēja savas serves geimu, bet pēc tam, pateicoties čehietes dubultkļūdai, spēja iegūt divu geimu pārsvaru. Vadībā noturēties ilgi neizdevās, jo čehiete no sākuma nobreikoja pretinieci, bet pēc tam uzvarēja savu serves geimu, panākot neizšķirtu 2-2.

Neizšķirts starp abām tenisistēm bija arī pēc sestā, astotā un desmitā geima, lai arī devītajā geimā Plīškova nobreikoja Latvijas tenisisti. 11.geimā Plīškovai izdevās vēl vienreiz vinnēt, servējot pretiniecei, bet izšķirošajā geimā Ostapenko nenopelnīja nevienu punktu, spēlei nonākot līdz trešajam setam.

Trešajā setā vispirms Ostapenko "sausā" zaudēja savas serves geimu, bet tūlīt ar otro breikbumbu atspēlējās - 1-1.

Bez breikbumbām iztika līdz septītajam geimam, kurā ar trešo iespēju Plīškova tomēr panāca savu - 4-3. Tomēr jau nākamajā geimā ar otro breikbumbu Latvijas tenisiste panāca 4-4.

Lai arī viņai bija jāatspēlē divas breikbumbas, Ostapenko izvirzījās vadībā ar 5-4. Desmitajā geimā viņa panāca divas mačbumbas pēc kārtas, taču Plīškova tās atspēlēja. Pēc brīža Ostapenko bija vēl viena mačbumba, taču arī tā tika atspēlēta - 5-5.

Bez lieliem piedzīvojumiem uzvarējušas katra savas serves geimu, tenisistes ķērās pie uzvarētājas noskaidrošanas taibreikā.

Pēc uzvarētas pirmās izspēles servējot, Ostapenko zaudēja nākamās septiņas, piekāpjoties Plīškovai setā ar 6-7 (1:7) un visā spēlē.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 190 WTA vienspēļu ranga punktus.

Ostapenko pirmajā kārtā pārspēja pasaules 18.raketi un Itālijas galvaspilsētā ar 16.numuru izsēto Kontu ar 6-3, 6-1, otrajā ar 6-2, 7-6 (7:3) pieveica Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču (WTA 80.), kura pirms tam pārvarēja arī divas kvalifikācijas kārtas, bet trešajā atspēlējās pret Vācijas tenisisti Angeliku Kerberi (WTA 26.) - 4-6, 6-3, 6-4.

Tikmēr Čehijas tenisiste Romā pirmās kārtas mačā bija brīva, otrajā ar 6-2, 6-3 pārspēja Anastasiju Sevastovu, bet trešajā ar 7-5, 6-3 - Krievijas tenisisti Veru Zvonarjovu (WTA 40.).

Tenisistes līdz šim bija aizvadījušas septiņas savstarpējās vienspēles, vadībā ar 4-3 esot čehietei. Pēdējā no tām - Štutgartes turnīra astotdaļfinālā ar 6-7 (7:9), 6-4, 6-3 pārāka bija Plīškova.

Šosezon Latvijas tenisiste pirms Romas turnīra otro kārtu bija pārvarējusi vien "Gippsland Trophy" "WTA 500" sērijas turnīrā Melburnā un Maiami, kur "WTA 1000" sacensībās trešajā kārtā piekāpās ranga pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai.

Arī iepriekšējā nedēļā Ostapenko apstājās Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā. Pēc uzvaras pirmajā kārtā pār Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu ar 6-3, 6-1 otrajā kārtā ar 2-6, 1-6 tika zaudēts amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Pagaidām šo gadu čehiete nevar saukt par veiksmīgu, jo divas spēles turnīrā pirms Romas izdevies uzvarēt vien divreiz - Austrālijas atklātajā čempionātā, kur viņu apturēja tautiete Karolīna Muhova (7-5, 7-5) un "Porsche" vārdā nosauktajā Štutgartes turnīrā, kura ceturtdaļfinālā viņa trijos setos zaudēja pasaules pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai - 6-2, 1-6, 5-7.

Abas tenisistes tagad šosezon svinējušas uzvaru 13 no 21 spēles.

Ostapenko ir trīs uzvaras WTA turnīros, kamēr čehiete vienspēlē triumfējusi 16 reizes.

Pusfinālā uzvarētāju gaida mačs ar horvātieti Petru Martiču (WTA 25.), kura ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-4 uzvarēja ASV tenisisti Džesiku Pegulu (WTA 31.).

Ostapenko turnīrā Romā spēlē sesto reizi. Labāko rezultātu līdz šim viņa sasniedza 2018.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet iepriekšējos divos gados viņai sacensības beidzās ar zaudējumu pirmajā kārtā ar nopelnītu vienu pasaules ranga punktu. Tagad viņa no Romas mājup brauks ar vismaz 190 izcīnītiem pasaules ranga punktiem.

Pirmdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmajā kārtā piekāpās rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušajām itālietēm - Džūlijai Gato-Montikonei un Bjankai Turati - 3-6, 2-6.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 47.) trešdien otrās kārtas spēlē ar 2-6, 3-6 piekāpās Karolīnai Plīškovai.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA vienspēļu ranga punktus.

Sevastova pirmajā mačā ar 3-6, 6-1, 6-3 uzvarēja šveicieti Džilu Teihmani (WTA 54.).

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi