Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko pievienojas Sevastovai Īstbornas WTA 500 turnīra otrajā kārtā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien iekļuva Īstbornas WTA 500 sērijas turnīra otrajā kārtā, kuru pirms tam sasniedza arī Anastasija Sevastova.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja nesen "French Open" finālu sasniegušo Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Pavļučenkova ir pasaules 19.rakete un turnīrā startēja ar astoto numuru.

Iekļūstot otrajā kārtā, Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Ostapenko otrajā kārtā būs mačs ar pagājušajā nedēļas nogalē savu pirmo titulu izcīnījušo tunisieti Onsu Žabēru (WTA 24.), kura pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:4) uzveica čehieti Markētu Vondroušovu (WTA 40.).

Tāpat kā Sevastova, arī Ostapenko pirmajā setā pretiniecei atņēma divas serves un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6-1. Otro setu rīdziniece sāka ar breiku, ceturtajā geimā Pavļučenkova vienu punktu atguva, tomēr turpinājumā Ostapenko vēlreiz lauza pretinieces servi - 3-2. Vēl viens breiks devītajā geimā ļāva Ostapenko setu uzvarēt ar 6-3.

Latvijas tenisiste šosezon uz zāles seguma aizvadījusi tikai trīs spēles. Viņa pagājušajā nedēļā apstājās Birmingemas "WTA 250" turnīra otrajā kārtā.

Pavļučenkova kortā nav izgājusi kopš dalības sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā. Viņa Parīzē uz māla seguma sasniedza finālu, kurā ar 1-6, 6-2, 4-6 piekāpās čehietei Barborai Krejčīkovai.

Savā starpā abas tenisistes līdz šim tikušās četrreiz, trīs dueļos uzvaru svinot Ostapenko. Abas tenisistes 2019.gadā savā starpā aizvadīja trīs spēles, divās no tām uzvaru svinot Ostapenko.

Pēdējā tikšanās reize bija Toronto "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā, kad Ostapenko uzvarēja trīs setos. Trīs mēnešus iepriekš - maijā - Ostapenko krievieti divos setos uzvarēja arī Madrides "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas tenisiste šosezon uzvarējusi 16 no 28 cīņām, bet Pavļučenkova panākumu svinējusi 15 no 26 mačiem. Viņa gan šosezon vēl ne reizi nebija spēlējusi uz zāles seguma.

Ostapenko karjeras laikā izcīnījusi trīs trofejas, spožāko no tām iegūstot 2017.gadā Francijas atklātajā čempionātā. Pavļučenkova virs galvas cēlusi 12 vienspēļu trofejas.

Jau ziņots, ka pirms tam Sevastova ar rezultātu 6-1, 6-7 (6:8), 6-4 pārspēja ukrainieti Martu Kostjuku.

Turnīra Lielbritānijā uz zāles seguma notiks līdz 26.jūnijam.

Šīs ir vienas no piecām sacensībām uz zālāja seguma Lielbritānijā un Vācijā, kas kalpo kā iesildīšanās turnīrs jūnija un jūlija mijā gaidāmajam Vimbldonas turnīram. Sezonas trešais "Grand Slam" notiks no 28.jūnija līdz 10.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi