Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

precizēta un papildināta - Tīms pārspēj Krajinoviču Džokoviča organizētā turnīra finālā

Serbu tenisista Novaka Džokoviča organizētajā Balkānu labdarības četru valstu Adrijas tūres pirmā tenisa turnīra finālā svētdien austrietis Dominiks Tīms pieveica mājinieku Filipu Krajinoviču.

Pasaules ranga trešā rakete Tīms, kurš grupā uzvarēja visās trijās spēlēs, tai skaitā divos setos arī bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš ieņem 19.vietu pasaulē, finālā ar 4-3 (7:2), 2-4, 4-2 pārspēja Krajinoviču.

Serbs pirms tam bija uzvarējis grupā ar Džokoviču un Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu, visiem trijiem sakrājot pa divām uzvarām un vienam zaudējumam.

Saistošā cīņā par pirmo vietu grupā savstarpējā cīņā Džokovičs pieveica Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu, taču ne tik pārliecinoši, lai pirmo vietu neieņemtu Krajinovičs.

Pasaules ranga pirmā rakete Džokovičs pārspēja Zverevu ar 4-0, 1-4, 4-2.

Serbu tenisists izšķirošo breiku panāca ar nelielu tīkla palīdzību un pēc tam izservēja maču pret pasaules ranga septītās vietas īpašnieku saulainajā Novaka Tenisa centrā Donavas upes krastos.

Pēc spēles abi spēlētāji pie tīkla apskāvās apstākļos, kad Serbija ir atcēlusi dažus no daudzajiem ar koronavīrusa epidēmiju saistītajiem ierobežojumiem, kas ļāva arī faniem apmeklēt labdarības turnīra spēles.

Džokovičs ierosināja aizvadīt četru nedēļu Adrijas tūri, lai savāktu naudu labdarībai un dotu tenisistiem iespēju aizvadīt dažas spēles laikā, kad oficiālas spēles koronavīrusa dēļ nav notikušas kopš marta.

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) neziņo, ka sezonas atsākšanas punkts ir pārcelts, taču visi jūlija turnīri ir atcelti vai pārcelti. Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) sezona neatsāksies ātrāk par 31.jūliju. 

Otra lielākā turnīra zvaigzne bija "French Open" un "Australian Open" finālists austrietis Dominiks Tīms, piedaloties arī Serbijas izlases Deivisa kausa spēlētājiem.

Adrijas tūre Balkānos norisināsies arī 20. un 21.jūnijā Horvātijas pilsētā Zadarā Adrijas jūras krastā, kā arī 3. un 4.jūlijā Bosnijas un Hercegovinas ziemeļrietumu pilsētā Banja Lukā.

Turnīrs noslēgsies 5.jūlijā ar paraugspēli Sarajevā starp Džokoviču un Bosnijas pārstāvi Damiru Džumhuru.

Jau ziņots, ka 27. un 28.jūnijā bija jābūt Melnkalnes posmam, taču Serbija nav to valstu skaitā, kurām Melnkalne 1.jūnijā atvēra robežas.

Labdarības mači tiek izspēlēti līdz diviem uzvarētiem setiem un četriem uzvarētiem geimiem setā.

Iegūtā nauda tiks ziedota dažādām reģionālajām labdarības organizācijām. 

Jau ziņots, ka koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts. 

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu tikt pieņemts nākamajā nedēļā.

Precizēts turnīra uzvarētājs un finālists, papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi