Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova atstāj WTA ranga pirmo divdesmitnieku

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, ieņem attiecīgi 12. un 21.pozīciju, otrajai no viņām zaudējot vietu pirmajā divdesmitniekā.

Pašlaik 21 gadu vecā Ostapenko maija beigās cieta negaidītu zaudējumu Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Pērn viņa šajā turnīrā sensacionāli uzvarēja un kļuva par vienu no vadošajām pasaules rangā, pēcāk vasarā ielaužoties arī labāko desmitniekā. Tiesa, šogad Francijas atklātā čempionāta titula neaizstāvēšana viņai maksājusi vietu ranga pirmajā desmitniekā, no kā viņa pirms divām nedēļām izkrita, piedzīvojot septiņu vietu kritumu.

Šobrīd ieņemtā 12.vieta pasaules rangā Ostapenko ir zemākā kopš pagājušā gada 27.augusta. Viņa pasaules ranga pirmajā desmitniekā atradās kopš pagājušā gada septembra sākuma, bet viņas karjeras rekords ir piektā vieta, kas ir arī visu laiku labākais Latvijas sasniegums.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Sevastova zaudējusi vienu vietu un atrodas 21.pozīcijā. Arī viņa Francijas atklātajā čempionātā cieta zaudējumu pirmajā kārtā, nespējot aizstāvēt pērn iegūtos punktus, kas pienācās par trešās kārtas sasniegšanu. Tāpat viņa svētdien cieta zaudējumu Maljorkas WTA International sērijas turnīra finālā, neaizstāvot pērn izcīnīto titulu un punktus.

Iepriekšējo reizi ārpus ranga pirmā divdesmitnieka viņa bija pērnā gada oktobrī.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā zaudējusi trīs vietas un ir 276.pozīcijā, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane nokritusi uz 691.pozīciju, zaudēdama 14 vietas.

Tikmēr Alise Čerņecka par divām vietām atkāpusies uz 1005.pozīciju, bet Irina Ļapustina ir 1070.pozīcijā, zaudējot četras vietas.

Savukārt pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderpozīcijā kārtējo nedēļu atrodas sezonas otrajā Grand Slam turnīrā uzvarējusī rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties februāra beigās. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet šobrīd joprojām atrodama otrajā pozīcijā.

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, kamēr ceturtā joprojām ir Francijas atklātā čempionāta fināliste Sloeina Stīvensa no ASV.

Piektā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai seko francūziete Karolīna Garsija, bet septītā ir čehiete Karolīna Plīškova. Astotā joprojām ir cita Čehijas tenisiste Petra Kvitova, savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikānietes Venusa Viljamsa un Medisona Kīza.

Tikmēr titulētā Serēna Viljamsa, kura atgriezusies kortā pēc bērna dzimšanas, atrodama 183.vietā.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 1259 punktiem ir 18.vietā, kamēr Sevastova atrodas 21.pozīcijā. Pārliecinoša līdere ar 5285 punktiem ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

Aizvadītajā nedēļā notika divi WTA turnīri. Maljorkas WTA International turnīra finālā Sevastovu uzveica vāciete Tatjana Marija, kura no 79.vietas pakāpusies uz 48.vietu, bet Birmingemas WTA Premier sacensībās uzvarēja Kvitova.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 44.pozīciju. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA Premier turnīrā.

Tikmēr Sevastova par 51 vietu atkāpusies uz 171.pozīciju, jo neaizstāvēja punktus par pērn sasniegto Maljorkas WTA turnīra dubultspēļu finālu. Marcinkēviča pakāpusies par 11 vietām un ir 173.pozīcijā, Vismane rangā ir 1147.vietā, bet Ļapustina ir 1211.vietā, veicot attiecīgi trīs un četru vietu kāpumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi