Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova ļoti smagā cīņā sasniedz French Open astotdaļfinālu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova piektdien sasniedza sezonas otrā Grand Slam turnīra - Francijas atklātā čempionāta - astotdaļfinālu.

Pasaules 12.rakete Sevastova, būdama izlikta ar 12.numuru, trešās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (3:7), 6-4, 11-9 pārspēja ar 20.numuru izlikto Elisu Mertensu no Beļģijas, kura šādu pašu vietu ieņem arī WTA rangā.

Abas tenisistes kortā pavadīja trīs stundas un 21 minūti, pārspēdamas šī gada turnīra sieviešu vienspēļu sacensību ilguma rekordu. Kopumā Sevastova šajā mačā atspēlēja piecas mačbumbas, realizēja četrus "eisus" jeb netveramās serves un pieļāva vienu dubultkļūdu.

Ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Sevastova tiksies ar Markētu Vondrušovu no Čehijas, kura rangā ir 38.pozīcijā.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 240 WTA ranga punktus.

Abas tenisistes dueli iesāka ļoti līdzvērtīgā cīņā, pirmajos geimos nevienai netiekot pat pie breikbumbas. Tomēr cīņas gaita mainījās septītajā geimā, kad Sevastova pie savas serves nespēja nosargāt 40:30 vadību, Mertensai tiekot pie breikbumbas, kas arī tika izmantota, jo Latvijas tenisiste pieļāva dubultkļūdu. Tiesa, jau uzreiz pēc tam Sevastova bija ļoti tuvu, lai breiku atspēlētu, jo viņa izvirzījās vadībā ar 40:0, tomēr beļģiete atguvās no nepateicīgās situācijas un servi nosargāja, panākdama 5-3.

Līdz ar to desmitajā geimā Mertensa varēja servēt par uzvaru setā, bet tas viņai neizdevās, jo arī šoreiz Sevastova ātri vien ieguva trīs breikbumas (40:0), turklāt šoreiz izmantoja jau pirmo, teicamā izspēlē apspēlējot pretinieci. Tādējādi rezultāts kļuva neizšķirts 5-5, bet pēc tam abas tenisistes nosargāja savas serves, tāpēc pirmā seta liktenis tika izšķirts taibreikā, kurā Mertensa gan bija manāmi pārāka par Latvijas pirmo raketi, gūstot virsroku ar 7:3.

Otro setu Sevastova iesāka ļoti apņēmīgi, jo trešajā setā viņai izdevās nobreikot pretinieci, izmantojot vien ceturto breikbumbu. Latvijas tenisiste bija uz viļņa - lai arī Mertensa vēl izrādīja sīvu pretestību pie viņas serves, Sevastova vēlreiz pretinieci nobreikoja piektajā geimā, ļaujot pretiniecei uzvarēt tikai vienā izspēlē. Līdz ar to valsts pirmā rakete bija panākusi jau 4-1 vadību, tomēr uzreiz pēc tam viņa pie savas serves pamanījās palikt "sausā", kas beļģietei ļāva atspēlēt vienu no diviem breikiem.

Arī atlikušā breika pārsvaru Sevastova nenosargāja, jo astotajā geimā viņa vispirms izsita bumbiņu autā, bet nākamajā izspēlē raidīja to tīklā, kas Bertensai ļāva panākt 4-4. Latvijas tenisiste gan nemeta plinti krūmos un jau nākamajā geimā viņa atkal pie sāncenses serves panāca 40:0. Pirmās divas breikbumbas Beļģijas sportiste atspēlēja, tomēr ar agresīvu atgriešanu Sevastova izmantoja trešo iespēju un atguva viena breika pārsvaru. Tādējādi Latvijas tenisiste varēja servēt par uzvaru otrajā setā, bet tā laikā viņa atspēlēja divas breikbumbas un beigās nosargāja servi, uzvarot setā ar 6-4.

Uzvarētāja līdz ar to tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā, ko labāk gan uzsāka otrajā setā zaudējusī Mertensa, jo, vienreiz nobreikojot pretinieci, viņa ieguva 2-0 vadību. Sevastova gan nepalika atbildi parādā un uzreiz pēc tam atbildēja ar to pašu, turklāt arī nākamajos divos geimos tenisistēm neizdevās noturēt savas serves. Tādējādi uz rezultāta tablo turējās līdzsvars, bet turpinājumā mača dalībnieces prata noturēt savas serves.

Tiesa, lūzuma punkts pienāca desmitajā geimā. Sevastova pie savas serves bija vadībā ar 30:15, tomēr tad beļģiete laukumā trāpīja teju bezcerīgu sitienu un pēc Latvijas tenisistes kļūdas viņa ieguva arī mačbumbu. Tā gan tika atspēlēta un serve arī tika nosargāta, rezultātam kļūstot 5-5. Aiznākamajā geimā, Sevastovai sitot bumbiņu tīklā, Mertensa tika pie otrās mačbumbas šajā spēlē, ko gan Latvijas pirmā rakete atkal atspēlēja, turklāt pēc tam to paveica arī trešo reizi. Uzreiz pēc tam viņa veica lielisku saīsināto sitienu, bet nākamajā izspēlē Mertensa sita bumbu autā, izglābjoties no zaudējuma.

Rezultāts līdz ar to kļuva 6-6, bet Francijas atklātajā čempionātā sieviešu turnīra trešajā setā netiek izspēlēti taibreiki. Sekojošajā geimā, pāris reizes neveiksmīgi paklūpot Mertensai, Sevastova ieguva divas breikbumbas, taču viņa abas reizes bumbiņas izsita autā. Beļģijas tenisiste šajā geimā ieguva vairākas geimbumbas, tomēr Latvijas pirmā rakete ar agresīvu tenisu ikreiz tās atspēlēja, turklāt Mertensa izskatījās pagurusi, tomēr beigu beigās nosargāja savu servi.

Savu servi Sevastova izmantoja droši, panākdama neizšķirtu 7-7, taču turpinājumā pie pretinieces serves pāris reizes trāpīja tīklā, kas liedza nobreikot Mertensu. Pie savas serves liepājnieces spēlēja droši, Mertensai nespējot aizstāvēties no viņas uzbrukumiem, tādējādi rezultāts atkal bija neizšķirts - 8-8. Geimu pie beļģietes serves Latvijas pirmā rakete sāka pārliecinoši un panāca 30:0, taču pašas kļūdas liedza izvirzīties vadībā.

Pie Sevastovas serves tiesnesis kļūdaini fiksēja autu, kas Mertensai ļāva iegūt mačbumbu. To Sevastova atspēlēja, taču atkal atkal trāpīja tīklā, tomēr ar diviem sitieniem uz abām sānu līnijām jau ieguva priekšrocību sev. Pirmo geimbumbu viņa neizmantoja, bet ar otro piegājienu atkal panāca neizšķirtu - 9-9. Turpinājumā ar vairākiem nogrieztajiem sitieniem Sevastova nobreikoja pretinieci un ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā. Sekojošā geimā Latvijas tenisiste saskārās ar grūtībām pirmajās servēs, tomēr neļāva pretiniecei uzvarēt nevienu izspēli, panākdama 11-9 un iekļūdāma astotdaļfinālā.

Sevastova ar Mertensu savstarpēji pirms tam bija tikušās vienu reizi, kad 2017.gadā WTA turnīrā Maljorkā Latvijas tenisiste svinēja panākumu grūtā cīņā ar 7-6 (7:2), 5-7, 6-1. Pēcāk viņa kļuva arī par visa turnīra uzvarētāju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Francijas atklātā čempionātā pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu, kura ir pasaules 107.raketi, bet pēc tam ar 6-2, 6-4 uzvarēja Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu (WTA 100.).

Savukārt Mertensa pirmajā kārtā ar 6-4, 3-6, 6-2 pieveica slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 60.), bet otrajā kārtā ar 6-1, 6-3 sagrāva francūzieti Diānu Parī (WTA 457.).

Latvijas pirmā rakete šosezon 26 spēlēs izcīnījusi 14 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan arī sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz ceturtajai kārtai.

Francijas atklātajā čempionātā Sevastova šogad pārspējusi karjeras labāko sasniegumu, jo pirms diviem gadiem viņa aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Savukārt Mertensa šosezon Pasaules tūrē guvusi 15 uzvaras 27 mačos, turklāt viņa februārī ieguva Dohas turnīra titulu, pirmo reizi karjerā triumfējot Premier raudzes sacensībās. Kopumā viņas kontā ir pieci WTA tituli, no kuriem trīs viņa pamanījās izcīnīt pērn.

Mertensas rekords pasaules rangā ir 12.vieta, uz kuru viņa pakāpās pagājušā gada novembrī. Savukārt Francijas atklātajā čempionātā beļģietes labākais sasniegums ir ceturtās kārtas sasniegšana pērn, bet labākais veikums Grand Slam turnīros viņai ir pusfināls pērn Austrālijas atklātajā čempionātā.

Sevastova ceturtdien dubultspēlēs pārī ar ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, kamēr otro kārtu sasniegusi cita Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenko. Nākamajā mačā viņas tiksies ar slovākieti Magdalēnu Ribārikovu un Markētu Vondrušovu no Čehijas.

Jau ziņots, ka vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, bet sieviešu turnīrā tāds pats liktenis piemeklēja Ostapenko.

Francijas atklātā čempionāta pamatsacensības ilgs līdz 9.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi