Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sevastova neizmanto trīs mačbumbas un zaudē Mugurusai

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova piektdien neizmantoja trīs mačbumbas un neiekļuva sezonas otrā svarīgākā noslēguma turnīra WTA Elite Trophy pusfinālā.

Šī turnīra Kamēlijas grupas otrajā mačā Sevastova ar 7-6 (7:4), 2-6, 6-4 uzvarēja spānieti Garvinji Mugurusu. Līdz ar to Latvijas pārstāve šo turnīru un sezonu noslēgusi ar 120 WTA ranga punktiem, kurus guva par uzvaru pirmajā spēlē.

Sevastova pasaules rangā šobrīd ieņem 11.pozīciju, bet turnīrā bija izlikta ar otro numuru, kamēr Mugurusa ir planētas 17.rakete un sacensībās saņēmusi septīto numuru.

Abas tenisistes maču iesāka līdzvērtīgā cīņā, bet ceturtajā geimā Sevastova ieguva breiku, kas viņai pēcāk ļāva izvirzīties vadībā ar 4-1. Pēc šāda pavērsiena Mugurusa uz korta pasauca savu treneri, ar ko viņai bija asa vārdu apmaiņa - spāniete bija ļoti neapmierināta ar savu sniegumu. Šāda saruna Spānijas tenisistei nāca par labu, jo viņa uzvarēja nākamos trīs geimus, atspēlējot arī breiku un panākot 4-4.

Turpinājumā laukumā atkal bija līdzvērtīga cīņa, bet 12.geimā Sevastova ieguva breikbumbu, kas vienlaikus bija arī setbumba. Mugurusa gan uzreiz to atspēlēja un vēlāk ļoti grūtā cīņā tomēr spēja panākt taibreiku.

Taibreikā Sevastovai izdevās iegūt pāris punktu vadību, kas turklāt tik arī nosargāta, viņai gūstot virsroku ar 7:4. Pēcāk Mugurusa neslēpa niknumu, vairākkārt triecot raketi pret korta grīdu.

Otrajā setā situācija krietni mainījās, jo Mugurusa bija atguvusi spēles garšu, jo viņa sāka spēlēt ļoti pārliecinoši. Viņa divas reizes pēc kārtas lauza Sevastovas servi un panāca graujošo 5-0. Pirmo punktu otrajā setā Latvijas pārstāve guva, nosargājot savu servi sestajā geimā, bet pēc tam viņa pamanījās atgūt vienu breiku.

Tiesa, sekojošajā geimā Mugurusa atkal lauza Sevastovas servi un otrajā setā guva pārliecinošu uzvaru ar 6-2.

Līdz ar to šī mača uzvarētāja tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā. Pirms tā gan Sevastovai bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, bet pēc tam Latvijas tenisiste cīņu atsāka ļoti pārliecinoši, jo viņa jau pirmajā geimā lauza Mugurusas servi un turpinājumā izvirzījās vadībā ar 2-0. Spānijas sportiste gan ātri vien šo breiku atspēlēja, panākdama neizšķirtu (2-2).

Turpmākajos geimos tenisistes savas serves nosargāja, bet devītajā geimā Sevastova ieguva divas breikbumbas, jo bija izvirzījusies vadībā ar 40:15. Mugurusa gan tās atspēlēja, taču pēc tam vēl viena veiksmīga izspēle Latvijas sportistei ļāva iegūt breikbumbu, ko viņa arī izmantoja.

Tādējādi Sevastova bija ieguvusi ļoti svarīgu 5-4 pārsvaru un varēja servēt par uzvaru mačā. Lai gan sākotnēji viņa nonāca vadībā ar 40:15 un ieguva divas mačbumbas, pretiniece ar ļoti agresīvu spēles stilu tās atspēlēja, bet pēc tam tika arī pie breikbumbas.

Sevastova šo breikbumbu atspēlēja un tika pie vēl vienas mačbumbas, ko viņa gan neizmantoja. Izmisīgā cīņā Spānijas sportiste atkal ieguva breikbumbu, ko viņa šoreiz prata izmantot un panākt 5-5. Desmitā geima ietvaros Mugurusa atspēlēja trīs mačbumbas. Beigās arī trešā seta liktenis izšķīrās taibreikā.

Taibreiks Sevastovai gan bija neveiksmīgs, jo viņa guva tikai vienu punktu un zaudēja tajā ar 1:6.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka turnīra pirmajā mačā Sevastova ar rezultātu 6-0, 7-6 (12:10) apspēlēja ķīnieti Šuai Džanu, kura WTA rangā ir 36.pozīcijā, bet sacensībās saņēmusi 12.numuru. Tikmēr Mugurusa pirmajā mačā Džanu apspēlēja ar 3-6, 6-3, 6-2.

Tikai apakšgrupas uzvarētāja kvalificējās pusfinālam.

Abas tenisistes savā starpā iepriekš bija tikušās trīs reizes, Sevastovai ciešot divus zaudējumus. Latvijas tenisiste 2016.gadā spānieti uzvarēja ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, bet pēc tam piekāpās viņai Tokijas WTA Premier otrajā kārtā. Nākamajā mačā - 2017.gada Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā - pārāka atkal bija spāniete.

Mugurusa karjeras laikā izcīnījusi sešus WTA titulus, šogad aprīlī triumfējot Monterejas WTA International sacensībās. Aizpērn viņa triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, bet pērn uzvarēja Vimbldonā, kas viņai ļāva kļūt par ranga līderi.

Sevastova oktobrī sasniedza Pekinas WTA Premier turnīra finālu, bet Maskavas WTA Premier turnīrā viņa apstājās pusfinālā. Oktobrī parādītais sniegums viņai ļāvis no otrā desmita beigām pacelties uz 11.vietu, kas liepājniecei ir karjeras rekords.

Latvijas sportiste šosezon izcīnījusi 43 uzvaras un cietusi 21 zaudējumu, kamēr Mugurusa tikusi pie 33 panākumiem un piedzīvojusi 19 neveiksmes. Šī Sevastovai ir veiksmīgākā sezona karjerā.

WTA Elite Trophy turnīrs notiek Ķīnas pilsētā Džuhai un tajā sacenšas tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.vietu, kā arī īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmusī mājiniece Džana.

Dalību šajās sacensībās atteikušas slavenā amerikāniete Serēna Viljamsa un Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko.

Turnīra kopējais balvu fonds ir 2,3 miljoni dolāru (divi miljoni eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi