Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova paraugturnīra pusfinālā Berlīnē revanšējas Svitoļinai

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien Bett1 Aces paraugturnīrā Berlīnē pārvarēja arī pusfināla barjeru, pieveicot ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Pasaules ranga 43.rakete Sevastova pusfinālā ar teicamu tenisu ar 6-1, 6-1 pieveica pasaules ranga piekto raketi Jeļinu Svitoļinu.

Pirmā geima izspēlē, servējot Svitoļinai, Latvijas tenisiste guva tikai punktu, taču pēc tam Liepājā dzimusī tenisiste pret vienu no labākajām pasaules tenisistēm uzvarēja deviņus geimus pēc kārtas.

Trīsreiz pirmajā setā izdevās lauzt pretinieces servi, tikai otrajā reizē realizējot pirmo breikbumbu. Trešajā geimā vajadzēja trīs breikbumbas, bet septītajā - piecas setbumbas.

Sākot otro setu ar savu servi, Sevastova pirmajos trijos geimos pretiniecei neatvēlēja vairāk par vienu rezultatīvu darbību geimā. Ceturto geimu uz nulles vinnēja ukrainiete, bet piektajā Latvijas pārstāve ieservēja divas neatvairāmas serves.

Nākamo geimu, servējot ukrainietei, viegli uzvarēja Sevastova, bet pēdējā geima izspēlē Svitoļina labi uzbruka, taču daudz kļūdījās, ar diviem pēc kārtas sitieniem autā ļaujot Latvijas tenisistei pārvērst uzvarā otro mačbumbu.

Sevastova labāk servēja, nedeva pretiniecei nevienu breikbumbu, pašai realizējot piecas no desmit iespējām. Viņai bija desmit nepiespiestās kļūdas pret pretinieces 22.

Finālā Sevastova svētdien tiksies ar pasaules ranga 12.raketi čehieti Petru Kvitovu, kura šodien ar 3-6, 6-4, 10:5 pieveica mājinieci Andreu Petkoviču, kura pasaules rangā ieņem 87.vietu.

Jau ziņots, ka Sevastova piektdien pusfinālā ar 6-1, 6-4 pieveica nīderlandieti Kiki Bertensu, kura pasaules rangā ieņem septīto vietu. Sevastovai ar Bertensu bija jātiekas pirmā turnīra spēlē par trešo vietu, taču tā tika atcelta.

Lūgta komentēt savas izredzes pusfinālā ar turnīra galveno favorīti pasaules ranga piekto raketi ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kurai tika zaudēts pirms dažām dienām pirmā Berlīnes paraugturnīra pusfinālā, Sevastova atzīmēja, ka tikai kopš vakardienas sportistes Berlīnē trenējušās uz cietā seguma kortiem, līdz tam - uz zāles. "Domāju, ka man vieglāk būs spēlēt ar Svitoļinu uz cietajiem kortiem," cerību izteica Latvijas otrā rakete.

Piektdien sieviešu vienspēles sākās ar Petras Kvitovas un Jeļinas Svitoļinas dueli, šīm tenisistēm izspēlējot "Bett1 Aces" pirmā turnīra nenotikušo finālu. Ar 3-6, 6-1 (10:5) pārāka bija Svitoļina.

Otrais turnīrs norisinās Berlīnes Tempelhofas lidostas angārā uz cietā seguma, kamēr pirmais notika Štefijas Grāfas vārdā nosauktajā stadionā uz zāles seguma kortiem, taču lietus dēļ tas netika pabeigts.

Turnīru tiešraidē translē kanāls "Eurosport".

Jau ziņots, ka Sevastova pirmā turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 4-3 pārspēja vācieti Jūliju Gērgesu, pretiniecei otrajā setā potītes traumas dēļ izstājoties. Savukārt pusfinālā pasaules ranga 43.pozīcijas īpašniece Sevastova ar 6-7 (2:7), 3-6 piekāpās piektajā vietā esošajai Svitoļinai.

Sevastova oficiālās spēles nav aizvadījusi kopš februāra beigām. Plānots, ka pēc divām nedēļām viņa Tallinā piedalīsies Latvijas - Igaunijas izlašu mačsacīkstē.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona atsāksies 3.augustā Palermo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi