Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sevastova sīvā cīņā sasniedz Maskavas WTA Premier pusfinālu

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastija Sevastova ceturtdien izcīnīja uzvaru Kremļa kausa jeb Maskavas WTA Premier turnīra ceturtdaļfinālā, sasniedzot pusfinālu.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem savu rekordaugsto 11.vietu un turnīrā izlikta ar piekto numuru, ar 4-6, 7-5, 6-3 apspēlēja Veru Zvonarjovu, kura atrodama 161.pozīcijā.

Par šī turnīra pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 185 WTA ranga punktus.

Pusfinālā Sevastova tiksies ar tunisieti Onsu Žabēru, kura reitingā ieņem 101.pozīciju. Žabēra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 6-1 pārspēja ranga 21.numuru un Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu.

Pirmajos sešos geimos uzvarēja servētājas, bet pirmais lūzuma brīdis bija septītajā geimā, kurā Sevastova pēc trīs breikbumbu neizmantošanas tomēr nobreikoja pretinieci. Tiesa, jau nākamajā geimā Zvonarjova revanšējās un panāca izlīdzinājumu 4-4. Turpinājumā Sevastova zaudēja arī savu nākamo servi, setā piekāpdamās ar 4-6.

Otro setu Sevastova iesāka ar breiku, taču šoreiz neļāva pretiniecei revanšēties, jo nākamajā setā atspēlēja vienu breikbumbu un nosargāja savu servi. Tāpat Zvonarjovas breikbumba tika neitralizēt arī sestajā geimā. Tiesa, turpinājumā pašai Sevastovai neizdevās izmantot vienu savu breikbumbu.

Tuvojoties seta beigām, Krievijas tenisiste atguva enerģiju un desmitajā geimā atņēma Sevastovai servi, liepājniecei uzvarot tikai vienu izspēli. Tiesa, Latvijas pirmā rakete uz to atbildēja ar "tīru" breiku un ieguva tiesības servēt par uzvaru setā. To viņa izmantoja teicami un setā guva virsroku ar 7-5.

Sevastova pirmajos divos setos izpildīja trīs "eisus", kamēr pretiniecei bija viena netveramā serve. Sevastova šajā mačā pieļāvusi vienu dubultkļūdu, bet Zvonarjovai tādas ir piecas.

Noslēdzošo setu Sevastova sāka ar diviem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, panākot 2-0, taču rezultāts mača turpinājumā kļuva jau 3-3. Pēc tam spēcīgāka izrādījās Sevastova, uzvarot visos atlikušajos geimos un divreiz nobreikojot pretinieci, kas ļāva sasniegt nākamo turnīra kārtu.

"Otrajā setā nebija viegli atgūties, taču es to paveicu," turnīra organizatoru mājaslapā citēta Sevastova. "Savukārt trešajā setā man atsevišķās epizodēs paveicās, kas lielā mērā izšķīra mača likteni. Nākamajā mačā vēlos uzlabot servēšanu, taču pēc šīs spēles jūtu sāpes katrā ķermeņa daļā, tomēr esmu cīnītāja. Priecājos, ka joprojām esmu turnīrā."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sevastova pirmajā kārtā ar 4-6, 7-5, 6-3 pārspēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura ir planētas 39.rakete, bet otrajā kārtā ar 7-5, 4-6, 6-4 uzvarēja Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu, kura planētas rangā atrodama 48.vietā.

Tikmēr Zvonarjova šo turnīru sāka no kvalifikācijas, kurā pārvarēja trīs kārtas, kamēr pamatturnīrā viņa pirmajā cīņā ar 6-3, 6-3 pārspēja vēl vienu mājinieci Irinu Hromačovu, kura reitingā ir 153.vietā, bet otrajā kārtā ar 6-1, 6-2 sagrāva planētas piekto raketi un šo sacensību otro numuru Karolīnu Plīškovu.

Sevastova ar Zvonarjovu līdz šim bija tikusies vienu reizi, 2010.gadā Latvijas tenisistei ar 2-6, 3-6 zaudējot Indianvelsas Premier turnīra trešajā kārtā.

Zvonarjova ir titulēta tenisiste, jo karjeras laikā izcīnījusi 12 WTA raudzes turnīru titulus, kā arī divas reizes spēlējusi Grand Slam vienspēļu turnīru finālā, taču 2010.gadā zaudēja gan Vimbldonas, gan ASV atklātā čempionāta izšķirošajās spēlēs. Tiesa, viņai ir četri Grand Slam tituli dubultspēlēs, pēdējo no tiem izcīnot 2012.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Pēdējo reizi WTA turnīrā viņa uzvarēja gan 2011.gadā Dohā, tāpat Zvonarjova karjeras laikā 18 reizes zaudējusi WTA turnīru finālos.

Savulaik pasaules ranga desmitniekā Zvonarjova atradās četrus gadus.

Zvonarjovas daudzsološo karjeru iespaidojušas veselības problēmas, jo 2013.gadā viņa guva nopietnu pleca traumu, pēc operācijas tenisā atgriežoties vien pēc pusotra gada pārtraukuma. Tāpat tenisiste izlaida lielāko daļu 2015.gada sezonas, bet 2016.gadā paziņoja par karjeras beigām un kļuva par māmiņu. Tomēr 2017.gadā Zvonarjova negaidīti atgriezās sacensību apritē. Vispirms viņa sacentās zemākā līmeņa ITF sacensībās, bet vēlāk iekļuva arī WTA apritē, tiekot līdz finālam 125k kategorijas turnīrā Ķīnas pilsētā Daliaņā un sasniedzot pusfinālu Taškentas WTA International sērijas turnīrā.

Maskavas WTA Premier turnīra ceturtdaļfināls 34 gadus vecajai tenisistei ir šosezon labākais rezultāts. Šogad viņa izcīnījusi 23 uzvaras un cietusi 18 zaudējumus, tiesa, panākumi gūti lielākoties zemāka līmeņa sacensībās un WTA turnīru kvalifikācijās.

Tikmēr Sevastova šosezon izcīnījusi 42 uzvaras un cietusi 18 zaudējumus.

Sevastovas labākais sasniegums šajā turnīrā līdz šim ir bijusi ceturtdaļfināla sasniegšana 2015.gadā. Iepriekšējos divos gados viņa sacensības Maskavā noslēdza jau pirmajā spēlē.

Iepriekšējā turnīrā Sevastova mēneša sākumā aizkļuva līdz prestižā Pekinas WTA "Premier" turnīra finālam, kurā atzina planētas otrās raketes, dānietes Karolīnas Vozņackas pārākumu. Fināla sasniegšana viņai ļāva WTA rangā pakāpties uz 12.pozīciju un no Aļonas Ostapenko atgūt Latvijas pirmās raketes godu.

Latvijas tenisiste šosezon izcīnījusi 3060 punktus, kas sezonas griezumā viņai dod 12.vietu. Sezonas noslēguma turnīrā piedalīsies šogad astoņas labākās tenisistes.

Kremļa kauss Maskavā notiek iekštelpu kortos uz cietā seguma. Ar šo nedēļu noslēdzas WTA tūre, bet pēc tam gaidāmi abi sezonas noslēguma turnīri.

pievienots Sevastovas komentārs 10. rindkopā

Top komentāri

Edgars
E
Malacis, lai veicas!
Apsveicu!
A
Anastasija tenisā ir vienīgā, kas priecē Latvijas līdzjutējus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi