Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tīms piecu setu cīņā uzvar tenisa "slikto puisi" Kirisu, Džokovičs - Fricu

Austrijas tenisists Dominiks Tīms piektdien Austrālijā piecu setu cīņā izcīnīja uzvaru pār tenisa dumpinieku Niku Kirisu no Austrālijas, bet pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs arī piecos setos pievarēja amerikāni Teiloru Hariju Fricu.

Ranga trešais numurs Tīms trešajā kārtā ar 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4 uzvarēja Kirisu, kurš ATP rangā ieņem 47.vietu.

Kiriss pirmajos divos setos uzvaru izcīnīja ar dažiem izspēlētiem "trikiem". Piemēram, servi izpildot bez bumbiņas izmešanas augstu gaisā. 

Trešajā setā Tīms otrajā geimā ieguva breiku, bet pēc tam panāca 3-0 un panāca 1-2. Nākamajā setā Tīms sev vajadzīgo breiku ieguva devītajā geimā, bet izšķirošajā setā Kiriss savu servi zaudēja septītajā geimā.

Kiriss piektdien kļuva par ceturto tenisistu, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā trīs mačos zaudējumu piedzīvojis pēc tam, kad pirmajos divos setos izcīnīta uzvara.

"Šī man ar Niku bija pirmā spēle karjerā. Pie tam viņa mīļākajā kortā un ar vietējo līdzjutēju atbalstu. Teikšu, ka ir arī vieglāk paveicamas lietas," pēc uzvaras teica Tīms. "Niks ir lielisks spēlētājs, ja iepriekš ir ieskrējies. Šodien viņš spēlēja labi."

Astotdaļfinālā Tīms tiksies ar bulgāru Grigoru Dimitrovu (ATP 21.), kuram piešķirts 18.numurs. Dimitrovs piektdien ar 6-0, 1-0 uzvarēja spāni Pavlo Karenu-Bustu (ATP 16.), kurš otrā seta sākumā traumas dēļ izstājās no turnīra.

Savukārt ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs no Serbijas trešajā kārtā ar 7-6 (7:1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2 uzvarēja amerikāni Teiloru Hariju Fricu (ATP 31.), kuram bija piešķirts 27.numurs.

Izšķirošs mačā izrādījās piektā seta sestais geims, kurā Džokovičam izdevās uzvarēt, pretiniekam servējot, un panākt 4-2.

Džokovičs uzvarēja, par spīti veselības problēmām, kas skāra viņa krūšukurvi un ribas.

Turklāt spēle ceturtā seta sākumā tika pārtraukta uz apmēram desmit minūtēm, kad, sekojot jaunajiem Covid-19 ierobežošanas noteikumiem, skatītāji bija spiesti pamest tribīnes.

Astotdaļfinālu sasniedza arī vācietis Aleksandrs Zverevs (ATP 7.). Ar sesto numuru izliktais tenisists ar 6-3, 6-3, 6-1 pārspēja Adrianu Manarino no Francijas (ATP 36.), kuram piešķirts 32.numurs.

Zverevs astotdaļfinālā tiksies ar serbu Dušanu Lajoviču (ATP 27.), kuram piešķirts 23.numurs. Viņš trešajā kārtā ar 6-7 (6:8), 7-5, 6-1, 6-4 uzvarēja spāni Pedro Martinesu (ATP 87.).

Negaidītu uzvaru trešajā kārtā guva krievs Aslans Karacevs (ATP 114.). Viņš ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-3 visai droši pārspēja argentīnieti Djego Švarcmanu (ATP 9.), kuram bija piešķirts astotais numurs.

Zīmīgi, ka Krievijas tenisists savā Austrālijas atklātā čempionāta debijā vēl nav zaudējis nevienu setu. Viņš šajā duelī izpildīja deviņas netveramas serves.

Karacevs astotdaļfinālā tiksies ar kanādieti Fēliksu Ožjē-Aliasimu (ATP 19.). Ar 20.numuru izliktais kanādietis piektdien ar rezultātu 7-5, 7-5, 6-3 uzvarēja savu tautieti Denisu Šapovalovu (ATP 12.), kuram bija piešķirts 11.numurs.

Abi tenisisti 2015.gadā "US Open" junioru dubultspēļu turnīrā izcīnīja uzvaru, tajā pat gadā svinot panākumu arī Deivisa kausa junioru sacensībās. Četrus gadus vēlāk abi Kanādas izlases sastāvā spēlēja Deivisa kausā.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz 21.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi