Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Igauņu PČ medaļnieku Uibo arī Bahamās dēvē par nacionālo varoni

Igaunijas desmitcīņnieks Maicels Uibo ir ne tikai viens no Igaunijas labākajiem sportistiem, bet arī Bahamu salu nacionālais varonis, vēstīja sportista dzīvesbiedre pasaules vicečempione 400 metros Šona Millere-Uibo Igaunijas Nacionālajam radio.

Šā gada pasaules čempionātā vieglatlētikā Kataras galvaspilsētā Dohā Bahamas salu sportisti izcīnīja divas medaļas. 400 metros ar jaunu nacionālo rekordu 43,48 sekundes uzvarēja Stīvens Gārdiners, bet sievietēm šajā pašā distancē otrā finišēja Šona Millere-Uibo. Tā Bahamu salām bija 24. un 25.medaļa pasaules čempionātos vieglatlētikā.

Millere-Uibo šosezon sasniedza jaunus valsts rekordus gan 200, gan 400 metros. "Šī sezona ir bijusi ļoti laba," vērtēja vieglatlēte. "Nākamgad man jāturpina strādāt un labot rekordi. Biju nedaudz vīlusies, kad neizdevās vest mājās zelta medaļu no pasaules čempionāta, taču dažreiz tu uzvari un dažreiz zaudē. Tā ir sporta sastāvdaļa," sprintere teica naktī, kad viņas vīrs Igaunijas desmitcīņnieks Maicels Uibo Dohā arī izcīnīja sudraba medaļu.

"Mēs Maicela medaļas skaitām kā savējās," viņa turpināja, ar to domājot, ka vietējie iedzīvotāji pret igauņu sportistu izturas tieši tāpat kā pret savējiem vieglatlētiem. "Tas bija īpašs notikums, jo mēs abi izcīnījām medaļu vienā dienā. Šī ir bijusi gara un smaga sezona mums abiem."

"Bahamu salās jūtos kā mājās," piebilda Maicels Uibo. "Gan Bahamām, gan Igaunijai ir īpaša vieta manā sirdī. Šobrīd Bahamu salas ir pat tuvāk," atzīmēja igauņu atlēts, kurš ikdienā kopā ar Milleri-Uibo dzīvo ASV Floridas štata pilsētā Orlando.

Millerei-Uibo šī bija jau trešā pasaules čempionāta medaļa 200 un 400 metru distancē, bet Maicelam - pirmā pasaules meistarsacīkstēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi