Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skrējējai Cīrulei pietrūkst 0,29 sekundes līdz medaļai Eiropas Jaunatnes Olimpiādē

Latvijas jaunajai skrējējai Patrīcijai Cīrulei trešdien Ungārijā, kurā norisinās Eiropas Jaunatnes Olimpiāde, nedaudz pietrūka, lai izcīnītu bronzas medaļu 800 metru distancē.

Cīrule finišu sasniedza divās minūtēs un 10,83 sekundēs, bet trešās vietas ieguvēja Andrēa Raisa Hojda no Rumānijas bija par 0,29 sekundēm ātrāka.

Tikmēr par Olimpiādes čempioni kļuva Zuzanna Bronovska no Polijas, kura finišēja pēc divām minūtēm un 8,07 sekundēm.

Savukārt tāllēkšanā jauniešiem devītais palika Artūrs Šarkovičs, kurš aizlēca 6,56 metrus tālu, lai gan kvalifikācijas sacensībās otrdien bija spējis sasniegt rezultātu 7,11 metri. Vēl 3000 metru skrējienā meitenēm 11.vietu ieņēma Ilarija Ločmele, kura finišu sasniedza pēc desmit minūtēm un 10,06 sekundēm, labojot personīgo rekordu.

Finālsacensībās iekļuva trīssoļlēcēja Luīze Opolā, kura ar 11,85 metriem kvalifikācijā bija sestā labākā, kā arī 400 metru barjerskrējējs Gints Drigulis, kurš pusfinālā finišu sasniedza pēc 55,00 sekundēm, labojot personīgo rekordu, starp astoņiem finālistiem tiekot ar septīto labāko rezultātu.

Vēl trešdien septīto vietu kanoe airēšanā 500 metru distancē ieņēma Aleksejs Ševcovs, kurš B finālā bija trešais, bet astotie tikpat garā distancē palika smaiļotāju divnieks Edvarts Ceipe un Nauris Tomsons.

Visbeidzot tenisā ceturtdaļfinālu sasniedza Darja Semenistaja un Kamilla Bartone.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien Latvijai pirmo medaļu Ģērā notiekošajā Eiropas Jaunatnes Olimpiādē izcīnīja džudists Artjoms Galaktionovs.

Startējot svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, viņš pirmajā kārtā bija brīvs, pēc tam uzvarēja Robertu Torosjanu no Armēnijas, bet apakšgrupas finālā zaudēja Markam Hristovam no Bulgārijas, iekļūstot gandarījuma turnīrā.

Tajā viņš vispirms pieveica Luku Perkoviču no Slovēnijas, tad pieveica Eduardo Mellu no Itālijas, bet cīņā par bronzas medaļu tika galā arī ar Beļģijas pārstāvi Abdulu Maliku Umajevu.

Pērn Galaktionovs kļuva par Eiropas čempionu kadetiem.

Vēl svarā līdz 60 kilogramiem Sandro Razmadze tika pie vienas uzvaras divos mačos, zaudējot apakšgrpas pusfinālā. Arī viņš piedalījās gandarījuma turnīrā, taču cieta neveiksmi pirmajā cīņā.

Kadetu vecuma grupas džudisti Eiropas Jaunatnes Olimpiādē gatavojas pasaules čempionātam, kas no 9. līdz 13.augustam norisināsies Čīlē.

Savukārt peldēšanas sacensību finālā trešdien iekļuva Arina Sisojeva, kura startē 100 metru brasa distancē. Viņa priekšsacīkstēs uzrādīja 12.labāko rezultātu, finišējot pēc minūtes un 12,21 sekundes, tiekot starp 16 pusfināla dalībniecēm.

Tikmēr pusfinālā Sisojeva finišu sasniedza minūtē un 11,92 sekundēs, kas bija septītais labākais rezultāts, kas ļāva tikt astoņu finālistu vidū.

Vēl peldēšanā Didzis Rudavs palika 27.vietā 200 metru brasā, bet Artūrs Markovs ieņēma 32.vietu, kamēr Alens Ēriks Jaunbērziņš palika 40.pozīcijā 200 metru kompleksajā peldējumā.

Jau vēstīts, ka otrdien tāllēcēja Kitija Paula Melnbārde izcīnīja ceturto vietu.

Latviju 14.Eiropas Jaunatnes Olimpiādē Ungārijas pilsētā Ģērā pārstāv 53 jaunie sportisti, kuri startēs septiņos sporta veidos.

Latvija ir pārstāvēta vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, kanoe airēšanā, kā arī riteņbraukšanā, taču šoreiz sacensībās nestartēs neviena Latvijas komandu sporta spēļu izlase.

Lielākā pārstāvniecība no Latvijas ir vieglatlētikā, kurā startē 16 sportisti, džudo sacensībās pārstāvēti desmit jaunie censoņi, peldēšanā, riteņbraukšanā un vingrošanā startē pa sešiem sportistiem, bet kanoe airēšanā un tenisa sacensībās savu meistarību rādīs attiecīgi pieci un četri Latvijas jaunie sportisti.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes Olimpiāde līdzinās olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī olimpisko spēļu tradīcijas.

Eiropas Jaunatnes Olimpiāde norisinās ik pēc diviem gadiem.

Eiropas Jaunatnes Olimpiādē startē 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi