Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Viens no Bolta galvenajiem konkurentiem de Grase traumas dēļ Londonā nestartēs

Pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs divas medaļas sprinta distancē izcīnījušais Kanādas vieglatlēts Andrē de Grase kājas saišu traumas dēļ nepiedalīsies pasaules čempionātā, kas piektdien sāksies Londonā.

Par 22 gadus vecā de Grases traumu trešdien vēlu vakarā paziņoja Kanādas Vieglatlētikas federācija, norādot, ka savainojumā sprinteris iedzīvojies pirmdien treniņa laikā, savukārt pēc ārstu pārbaudes sportists pieņēmis lēmumu pasaules čempionātā neskriet.

"Visu gadu mans galvenais mērķis bija pasaules čempionāta 100 metru skrējiens. Biju sasniedzis labāko sportisko formu savā dzīvē un cerēju sacensties ar pasaules labākajiem sprinteriem," paziņojumā uzsvēris de Grase. "Šobrīd man ir grūti aptvert, ka šāda iespēja ir zudusi, taču tā ir realitāte, kura jāpieņem. Protams, jūtos sarūgtināts, taču esmu vēl jauns, tāpēc tuvākā nākotnē atgriezīšos vēl labāks."

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs de Grase ieguva sudraba medaļu 200 metru distancē, kā arī bronzas godalgas 100 metros un 4x100 metru stafetē.

Zīmīgi, ka vēl pavisam nesen viņš intervijā laikrakstam Daily Mail sacīja, ka Londonā vēlas uzvarēt un sarūgtināt sprinta karali Useinu Boltu no Jamaikas, kuram pasaules čempionāts būs karjeras noslēdzošās sacensības.

"Zinu, ko man jādara, lai nomainīt dižo Useinu Boltu," de Grase pauda intervijā. "Esmu domājis par to, vai spēšu uzņemties un izturēt spiedienu, vai spēšu pierādīt sev un ģimenei. Es nebaidos. Vēlos to izbaudīt."

Šosezon de Grases labākais rezultāts ir 10,01 sekunde, kuru viņš sasniedza Dimanta līgas posmā Oslo, savukārt citā šo sacensību seriāla posmā Stokholmā viņš ar vēja palīdzību distanci veica 9,69 sekundēs.

Ar vieglatlētiku de Grase sāka nodarboties tikai 17 gadu vecumā, pirms tam izmēģinot basketbolu.

Pasaules čempionātā Londonā, kas norisināsies 2012.gada olimpisko spēļu stadionā, piedalīsies arī 12 Latvijas sportisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi