Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Graudiņa/Kravčenoka dramatiskā cīņā iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfināla duelī svētdien ar rezultātu 2-1 (16:21, 17:21, 15:13) aizraujošā cīņā pieveica Svetlanu un Holominu un Nadeždu Makroguzovu no Krievijas Olimpiskās komandas, garantējot vismaz piekto vietu turnīrā.

Dramatiskā dueļa trešajā setā Latvijas sportistes trešajā setā bija iedzinējos ar 8:12, bet spēja salauzt mača gaitu. Pēc divām dienām turnīra ceturtdaļfinālā Graudiņa un Kravčenoka spēkosies ar Kanādas sportistēm Heteri Bensliju un Brendiju Vilkersoni.

Pirmdien plkst.7 no rīta astotdaļfināla duelis gaidāms arī Latvijas vīru pārim Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, kuriem pretim stāsies brazīlieši Evandru Gonsalvess un Brunu Šmits, kurš ir Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions.

Aizvadītais mačs sākās ar veiksmīgu Kravčenokas uzbrukumu, bet uzreiz pēc tam sekoja viņas serve tīklā. Vairāki nākamie Kravčenokas uzbrukumi nebija veiksmīgi un pirmoreiz kāda komanda divu punktu pārsvaru ieguva, kad mūsu sportistes nokļuva iedzinējos ar 4:6, bet mirkli vēlāk jau bija arī 5:8. Ātri vien Graudiņas bloks un divas Kravčenokas serves panāca 8:8, bet vadību atgūt neizdevās un, dodoties tehniskajā pārtraukumā, mūsējās bija iedzinējos ar 10:11.

Atgriežoties laukumā, Latvijas spēlētājas atkal nokļuva iedzinējos ar trim punktiem (10:13), turklāt pēc tam Graudiņa un Kravčenoka vairākas reizes pēc kārtas uzbrukumā izsita bumbu ārpus laukuma, kas deva jau 12:16, bet setā tika ciesta neveiksme ar 16:21.

Otrā seta ievadā nedaudz priekšā aizgāja pretinieces, bet Graudiņas gūts punkts ar bloku jau izvirzīja Latvijas sportistes priekšā ar 3:2. Pēc veiksmīgas darbības aizsardzībā mūsējām bija iespēja panākt arī 5:3, tomēr kārtējo reizi tika pieļauta kļūda uzbrukumā. Divu punktu pārsvars beidzot tika panākts, kad Graudiņas bloks ļāva izvirzīties priekšā ar 8:6, turklāt pēc ilgas izspēles viņas panāca arī trīs punktu pārsvaru, kas pretiniecēm lika pieprasīt pārtraukumu.

Latvijas sportistes apgriezienus nenolaida un Graudiņas netveramā serve panāca pat 11:7. Pēc tam ilgāku laiku veiksmīgi darbojās servju uzņēmējas, līdz veiksmīgākas bija olimpiskās sportistes no Krievijas un Graudiņas/Kravčenokas pārsvars tika samazināts līdz 16:14. Tomēr seta izskaņā Latvijas sportistes četru punktu pārsvaru atjaunoja un pie 21:17 varēja doties atpūtā.

Trešā seta ievadā Graudiņa un Kravčenoka zaudēja pirmos divus punktus, bet pēc ilgas izspēles trešo punktu beidzot ieguva. Kravčenokas kļūda uzbrukumā mūsu sportistes atmeta jau uz 1:4 pozīciju, bet nākamajā izspēlē pēc uzbrukuma ar otro piespēli kļūdījās arī Graudiņa, kas pie 1:5 lika pieprasīt pārtraukumu. Graudiņa ar uzbrukumiem divus punktus atguva, bet mirkli vēlāk atkal tika atjaunots četru punktu deficīts - 4:8. Kravčenokas spēcīgs uzbrukums ļāva atkal pietuvoties līdz 8:10. Nākamos divus punktus viņas atkal zaudēja un likās, ka duelis jau beidzies, tomēr Jūrmalas un Daugavpils sportistes domāja pretēji.

Pēc pretinieču kļūdas uzbrukumā rezultāts kļuva jau 11:12, kas šoreiz jau pārtraukumu lika prasīt atlētēm no Krievijas. Atgriežoties laukumā, viņas izsita bumbu ārpus laukuma, kas deva jau 12:12. Nākamo punktu ieguva sportistes no Krievijas, bet pēc tam bija vēl viens lielisks Latvijas atlētu uzliesmojums, dueli noslēdzot ar Graudiņas bloku.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Graudiņa un Kravčenoka svinēja divas uzvaras trijos mačos, bet olimpiskās sportistes no Krievijas uzvarēja visos trijos dueļos. Līdz ar to tieši Latvijas sportistes bija uzskatāmas par pastarītēm. Abu komandu spēlētājas ir vienaudzes un savā starpā tikās jau 2018. gada Eiropas U22 čempionāta finālā, kad Jūrmalā mājinieces piedzīvoja zaudējumu.

Latvija olimpiskajā dāmu pludmales volejbola turnīrā ir pārstāvēta pirmoreiz vēsturē. Vīru sacensībās Latvija ceturtdaļfinālu ir sasniegusi vienu reizi, turklāt toreiz arī to kārtu izdevās pārvarēt - 2012. gadā Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš kaklā kāra Londonas spēļu bronzas godalgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi