Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Arī kamaniņu sportisti uz Ķīnas trasi martā nedosies

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) ņēmusi piemēru no pārējām ziemas sporta veidu federācijām un piektdien paziņoja, ka atcēlusi martā plānoto 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologāciju, jo Ķīnā pašlaik plosās koronavīruss, vēsta FIL.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) atcēlusi martā plānoto 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologāciju.

Pēc sezonas beigām, no 9. līdz 15.martam, Jaņcinas trases homologācijā bija jāpiedalās skeletonistam Martinam Dukuram, bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim, kā arī kamaniņu divniekiem Jurim Šicam/Andrim Šicam un Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.

Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 170 cilvēkiem, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies līdz 7711, pārsniedzot iepriekš SARS epidēmijā kontinentālajā Ķīnā inficēto skaitu.

Reaģējot uz uzliesmojumu, uz nākamo gadu pārcelts martā paredzētais pasaules čempionāta vieglatlētikā telpās, kā arī atceltas februāra vidū ieplānotās Pasaules kausa sacensības kalnu slēpošanā. Tāpat pēdējo dienu laikā koronavīrusa dēļ no Ķīnas pārceltas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības futbolā, basketbolā un boksā, kā arī šajā valstī ieplānotās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles.

Ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) viceprezidents Zintis Ekmanis pauda pārliecību, ka homologācija būtu jāatceļ. Tāpat Ekmanis norādīja, ka LBSF valde vienojusies ieteikt sportistiem nedoties uz Ķīnu, lai pasargātu savu veselību.

Atceļot pavasarī plānoto homologāciju, tā, visticamāk, norisināsies rudenī pirms 2020./2021.gada sezonas. Nākamsezon kamaniņu braucējiem Pasaules kausa posms Jaņcinas trasē ieplānots 2021.gada 20. un 21.februārī, bet Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) pirmsolimpiskās sezonas kalendāru vēl nav izziņojusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi