Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dukuri pa reizei iebrauc trijniekā pēdējos treniņos; favorīts Juns trasē nedodas

Latvijas vadošie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri trešdien katrs pa reizei ieņēma vietas labāko trijniekā pēdējos treniņbraucienos Phjončhanas olimpiskajā trasē. Tikmēr galvenais favorīts Sunbins Juns jau atkal trasē nedevās, kopumā pirms olimpiskā starta aizvadot vien divus no sešiem treniņbraucieniem.

Piektajā treniņbraucienā agrā trešdienas rītā pirmais bija Martins, kurš par 0,12 sekundēm apsteidza vācieti Kristoferu Grotēru, bet trešais bija ķīnietis Venkjangs Gengs (+0.16). Tomass tikmēr ceturtais, brālim zaudējot 19 simtdaļas.

Sestajā un pēdējā oficiālajā treniņā pirms naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika paredzētajām sacensībām Martins nestartēja, bet Tomass bija trešais ātrākais.

Vecākais no brāļiem Dukuriem 0,23 sekundes atpalika no labākā laika īpašnieka Ņikitas Tregubova, bet ķīnietis Gengs bija otrais (+0.20).

"Mūsu grafiks ir diezgan neloģisks - šovakar sešos ieradīsimies ciematā, paēdīsim, vēl slidas būs jāgatavo. Rīt jau desmitos no rīta starts. Sprauga ir tik maza, ka Martins nolēma atpūsties," brāļa izvēli nebraukt sestajā treniņbraucienā aģentūrai LETA skaidroja Tomass, kurš gan pats nolēmis pēdējo treniņu nobraukt, jo vēl bijušas virāžas, ko viņš vēlējies pamēģināt citādāk. "Ja runā no loģikas viedokļa, pareizāk šo braucienu būtu bijis izlaist. Tomēr nav viss tik perfekti, tāpēc braucieni ir svarīgi."

Jāpiebilst, ka nevienā no pēdējiem braucieniem nestartēja Juņs, brits Dominiks Pārsons un jaunzēlandietis Rīss Tērnberijs, kuri bija starp ātrākajiem otrdienas treniņos.

Vīri olimpiskās sacensības sāks ceturtdien, kad plkst. 3 naktī pēc Latvijas laika tiks aizvadīti pirmie divi braucieni. Piektdien plkst. 2.30 naktī notiks izšķirošie divi.

Dāmām pirmie divi braucieni piektdien plkst. 13.20 pēc Latvijas laika, bet sestdien šajā pat laikā sāksies divi izšķirošie braucieni. Latviju pārstāvēs Lelde Priedulēna, kura gan treniņos no līderēm bija patālu.

Abiem brāļiem šīs ir ceturtās olimpiskās spēles. Martina kontā ir sudraba godalgas 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos, kā arī 7. vieta olimpiskajā debijā Turīnā 2006. gadā. Tomasam 21. vieta 2002. gadā Soltleiksitijā, kā arī 4. vietas Vankūverā un Sočos. Savukārt Leldei Priedulēnai 14. vieta olimpiskajā debijā Sočos.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi