Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kamaniņu divnieks Šici izcīna ceturto vietu Pasaules kausa posmā Leikplesidā

Latvijas kamaniņu sporta divnieka ekipāža brāļi Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja ceturto vietu ASV trasē Leikplesidā notiekošā Pasaules kausa (PK) ceturtā posma sacensībās.

Savukārt otra Latvijas ekipāža ar Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču starp 13 divniekiem ierindojās desmitajā pozīcijā.

Tikmēr par sacensību uzvarētājiem kļuva pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēji Toni Egerts/Saša Benekens no Vācijas, kuri par 0,320 sekundēm apsteidz titulētos tautiešus un olimpiskos čempionus Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Tomass Šteiss/Lorencs Kollers no Austrijas.

Šici no pirmās vietas atpalika par 0,709 sekundēm, kamēr no pirmā trijnieka viņus šķīra 0,169 sekundes.

Šici pēc pirmā brauciena bija ceturtajā vietā, taču arī otro sacensību piegājienu viņi veica gana pārliecinoši un pretendēja arī uz iekļūšanu trijniekā. Tomēr konkurenti arī veica labus otros braucienus, kas latviešiem summā lika ieņemt vietu uzreiz aiz goda pjedestāla.

Savukārt Putins/Marcinkēvičs sestdien pirmo braucienu veica ļoti nepārliecinoši, kas tobrīd lika ieņemt vien priekšpēdējo vietu starp 13 ekipāžām. Tikmēr otrais brauciens tika veikts jau krietni labāk, uzlabojot laiku par vairākām desmitdaļām, taču summā tas sākotnēji ļāva pakāpties tikai par vienu pozīciju.

Pēcāk gan kritienu piedzīvoja pirmajā braucienā sesto vietu ieņēmušie krievi Vsevolods Kaškins/Konstantīns Koršunovs, kas Putinam/Marcinkēvičam noslēgumā ļāva iespraukties labāko desmitniekā.

Pasaules kausa kopvērtējumā par jaunajiem līderiem kļuvuši tieši Egerts/Benekens, kuri tikuši pie 425 punktiem un par 25 punktu tiesu apsteidz iepriekšējos līderus Šteisu/Kolleru. Savukārt trešie ar 371 punktu ir Vendls/Arlts.

Savukārt Šici ar 266 punktiem ir piektie, kamēr Putins/Marcinkēvičs iekrājuši 230 punktus, kas ļauj atrasties septītajā pozīcijā.

Pirms tam sestdien notika vīriešu vieninieku sacensības, kur gan latviešiem pieticīgi rezultāti - Inārs Kivlenieks bija 18.vietā, kamēr Riks Kristens Rozītis samierinājās ar 27.pozīciju.

Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts krievs Romāns Repilovs, kurš labāko laiku uzrādīja abos braucienos.

Latviju pamatsacensībās pārstāvēja Kivlenieks un Rozītis, kuri piektdien Nāciju kausa izcīnīja attiecīgi pirmo un 12.vietu. Savukārt diskvalifikāciju tehnisku iemeslu dēļ saņēma Kristers Aparjods, kuram šī posma pamatsacensības gāja secen.

Svētdien būs mači sievietēm un Sprinta kauss. Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēs Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne, bet Sprinta kausā piedalīsies pa 15 labākajām ekipāžām no vīru, divnieku un sieviešu sacīkstēm.

Leikplesidā notiek šogad pēdējais Pasaules kausa posms, Jaunajā gadā sacensībām atsākoties Kēnigszē trasē Vācijā.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi