Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas sieviešu kērlinga izlase nekvalificējas Pekinas olimpiskajām spēlēm

Latvijas sieviešu kērlinga izlase sestdien Leivārdenā cīņā par vietu Pekinas olimpisko spēļu turnīrā piekāpās Dienvidkorejai un nekvalificējas spēlēm.

Latvijas kērlingistes piekāpās Dienvidkorejai ar 5:8.

Rezultātu ar trim punktiem otrajā endā atklāja dienvidkorejietes. Nākamajos četros endos pretinieces guva pa punktam, rezultātam pieaugot līdz 5:2 Dienvidkorejas labā.

Septītajā endā Latvija atspēlēja divus punktus, panākot 4:5. Astotajā endā bija labas iespējas, taču savā pēdējā metienā tika pieļauta kļūda, kas ļāva Dienvidkorejai ar pēdējo akmeni gūt divus punktus - 7:4.

Pēdējos divos endos komandas apmainījās ar gūtu punktu, cīņai beidzoties ar rezultātu 8:5 Dienvidkorejas labā.

Pekinas spēļu kērlinga turnīrā sievietēm startēs mājiniece Ķīna, Šveice, olimpiskie sportisti no Krievijas (OSR), ASV, Zviedrija, Dānija, Kanāda, Lielbritānija, kam vietu spēlēs nodrošināja Skotija, Japāna un Dienvidkoreja.

Jau ziņots, ka pamatturnīra spēlēs Latvija ar 4:10 zaudēja Dienvidkorejai, ar 8:4 uzvarēja Itāliju, ar 8:6 pieveica Igauniju, ar 8:7 - Turciju un ar 9:6 - Čehijas komandu, bet piekāpās Japānai ar 1:9, Vācijai ar 7:8 un Skotijai ar 5:9.

Grupā tika ieņemta ceturtā vieta, kas ļāva turpināt cīņu par dalību Pekinas spēlēs.

Pirmo no trim olimpiskajām ceļazīmēm Leivārdenā izcīnīja pamatturnīra uzvarētāja Skotija, kas, tāpat kā Dienvidkoreja un Japāna, turnīru noslēdza ar sešām uzvarām un diviem zaudējumiem.Tā kā visas izlases savstarpējās cīņās bija guvušas pa uzvarai, vietu sadalījumu noteica papildrādītājs - attālums no "mājas" centra kvalifikācijas metienā, kas vislabākais bija Skotijai.

Otrajā vietā ierindojās Dienvidkoreja, bet trešajā - Japāna.

Piektdien otro ceļazīmi uz Pekinu ieguva Japāna, kas ar 8:5 apspēlēja Dienvidkoreju.

Šī Dienvidkorejas komanda jau ir piedalījusies olimpiskajās spēlēs - 2018.gadā Phjončhanā. Savās mājās korejietes tika līdz finālam, kurā piekāpās Zviedrijai, izcīnot sudraba medaļas. Savukārt šī gada pasaules čempionātā Kalgari viņas ierindojās tikai septītajā vietā.

Komandas vispirms izspēlēja apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīja pirmās vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas ieguva otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām bija vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu - Latviju. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificējās 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi