Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Medaļas Phjončhanā: Zelts Baltkrievijai un mājiniekam Junam, Latvija bešā

Aiz muguras 16. februāris, Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību septītā diena, kurā tika sadalīti septiņi godalgu komplekti. Kuras valstis bija lielākās ieguvējas piektdien, bet kuras atrodas vadībā nāciju vērtējumā?

Mazai atkāpei jāmin, ka Latvija savu pirmo medaļu Phjončhanā vēl tikai gaida, jo līdz galam nepiepildījās gana pamatotās cerības par skeletonistu un kamaniņu stafetes komandas izredzēm sasniegt olimpisko trijnieku. Toties Latvijai šajā spēlēs ir jau piecas vietas sešiniekā (Haralds Silovs, brāļi Šici, brāļi Dukuri un kamaniņu stafete).

Valstu vērtējumā jau kopš pirmās dienas līderpozīcijas nav atdevusi Vācija (15 medaļas, 9 zelta, 2 sudraba, 4 bronzas), kas gan piektdien, šķiet, pirmo dienu palika pavisam bešā. Vācieši gan vēl pamatoti cer uz medaļu ražu bobslejā un biatlonā, iespējams, vēl šur tur.

Norvēģijai aizvien ir visvairāk godalgu (19), tomēr mazāk augstākā kaluma (6-8-5), tādēļ otrā vieta valstu vērtējumā. Piektdien norvēģiem sudrabs 15 km brīvā stila distanču slēpošanā vīriem un bronza kalnu slēpošanas nobraucienā.

Trešo vietu saglabā Nīderlande (6-5-2), kas piektdien tika pie vienas godalgas, toties zelta - ātrslidošanā 5000 m distancē. Nīderlandieši ātrslidošanā šeit izcīnījuši jau 11 no savām 13 medaļām.

Arī ASV olimpieši piektdien palika tukšā, tomēr ar astoņām (5-1-2) godalgām saglabā ceturto vietu valstu vērtējumā. Piektie ir kanādieši (4-5-4), kuri tieši tāpat sacensību septītajā dienā neizcīnīja nevienu medaļu.

Ja ne lielajam pieciniekam, tad kam tika medaļas?

Vēl viens zelts sestajā vietā esošajai Zviedrijai, kuras kalnu slēpotāja Frīda Hansdotere triumfēja slalomā, bet septītajā vietā seko Francija (3-2-2), kuras 16 gadus vecā sportiste  Žulī Pereira De Souza Mabilo ieguva sudrabu snovborda krosā.

Astoto vietu saglabā Austrija, kas piektdien tika pie zelta kalnu slēpošanas supergigantā kungiem un bronzas slalomā dāmām. Kopā Alpu valstij jau astoņas (3-1-4) medaļas.

Devīto vietu saglabā Itālija (2-1-3), kas piektdien tika pie zelta snovborda krosā dāmām. Tikmēr Latvijas līdzjutēju vidū, visticamāk, reti kurš nezina, ka skeletonā piektdien triumfēja mājinieks Sunbins Juns, izcīnot savai valstij otro zelta godalgu. Tiesa, tas gan nav palīdzējis korejiešiem pakāpties, jo tiek saglabāta 10. vieta (2-0-1). Mājinieki gaida šortteku...

Fantastiska diena Šveicei - divi sudrabi kalnu slēpošanā un vēsturisks zelts Dario Kolonjam 15 kilometru brīvā stila distancē. Kopvērtējumā šveicieši (1-3-1) jau vienpadsmitie.

Tāpat savu pirmo godalgu šajās olimpiskajās spēlēs - un uzreiz zelta - ieguva Baltkrievija, kuras sportiste Hanna Huškova piektdien izcīnīja uzvaru frīstaila slēpošanas akrobātikas disciplīnā.

Jāpiemin arī Olimpisko sportistu no Krievijas komanda, kas piektdien spēja tikt pie trim godalgām - sudrabs skeletonā Ņikitam Tregubovam, kā arī pa bronzai ātrslidošanā un distanču slēpošanā. Lai gan kopumā šai komandai jau astoņas godalgas, tā ir tikai 15. vietā valstu vērtējumā, jo neviena no godalgām nav zelta (0-2-6).

Vienu vietu priekšā šiem sportistiem atrodas Ķīna (0-3-1), kuras frīstaila akrobātikas slēpotājas piektdien tika pie sudraba un bronzas.

Tāpat noteikti jāpiemin, ka piektdien savu pirmo godalgu šajās spēlēs izcīnīja Lielbritānija, kuru vasaras spēlēs esam ieraduši redzēt kopvērtējuma augšgalā. Sensacionālu bronzu skeletonā izcīnīja Dominiks Pārsons, kura šīs sezonas pieticīgie rezultāti ļauj šo panākumu saukt par ļoti skaļu un negaidītu.

Vismaz viena zelta godalga Phjončhanā ir jau 12 valstīm, bet pavisam pie godalgām tikuši 23 valstu sportisti. Latvija turpina gaidīt!

Sestdien, 17. februārī, kas būs olimpisko sacensību astotā diena, tiks sadalīti deviņi medaļu komplekti. Tas nozīmē, ka kopumā būs sadalīti jau 55 no 102, iezīmējot  Ziemas olimpisko spēļu ekvatoru - tās sestdien būs tieši pusē. 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Hilmanis
H
Priekš "lielvaras", Krievija ir mazāk nekā nulle.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi