Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ņikitina: Pierādīju, ka māku ne tikai slidot tehniski, bet arī parādīt sevi emocionāli

Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina pēc trešdien piedzīvotās debijas olimpiskajās spēlēs pauda prieku par savu sniegumu, jo spēja aizmirst iepriekš janvārī piedzīvoto neveiksmi Eiropas čempionātā un parādīt labu sniegumu.

Jau ziņots, ka patlaban vien 17 gadus Ņikitina Phjončhanas olimpiskajās spēlēs par savu īso programmu nopelnīja 51,12 punktus, gan atpaliekot no personīgā rekorda (58,81). Izvēles programmai kvalificējās 24 labākās no 30 daiļslidotājām, Ņikitinai no iespējas turpināt sacensības atpaliekot par 1,34 punktiem. Tāpat viņai neizdevās izpildīt kvalifikāciju 2018.gada pasaules čempionātam, kas martā notiks Milānā, no šādas iespējas atpaliekot vien par 0,65 punktiem. Lai kvalificētos pasaules čempionātam, Ņikitinai par tehnisko izpildījumu vajadzēja nopelnīt 27,00 punktus.

Pēc savas uzstāšanās Ņikitina, kurai šī ir debijas sezona pieaugušo konkurencē, bija ļoti emocionāla, nespējot novaldīt arī asaras.

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo nenoslidoju pārāk labi. Šoreiz vienkārši saņēmos, devos uz ledus un parādīju, ko varu," žurnālistiem pauda Latvijas delegācijas jaunākā dalībniece.

Janvāra vidū Eiropas čempionātā Maskavā viņa parādīja nepārliecinošu sniegumu, īsajā programmā nopelnot tikai 36,71 punktu, paliekot 36.vietā 39 dalībnieču konkurencē.

"Jā, bija bažas, ka šeit varētu atkārtoties Eiropas čempionātā piedzīvotais. Iesildīšanās laikā pie sevis nodomāju: galvenais, lai nav kā Eiropas čempionātā, aizmirsti par to! Tad es paliku uz sevi dusmīga un, kad pienāca mana kārta, noteicu - ej un parādi visu, ko proti," savu noskaņojumu pirms debijas atcerējās Ņikitina.

Viņa savu programmu veica bez kritieniem, tomēr tiesnešu piešķirtās atzīmes nebija tik augstas, kā cerēts.

"Punkti ir punkti, kādi tie ir, tādi ir. Esmu apmierināta. Galvenais, ka izslidoju "tīri". Parādīju, ka māku ne tikai slidot tehniski, bet arī parādīt sevi emocionāli," uzsvēra daiļslidotāja.

"Salīdzinot ar Eiropas čempionātu, man Phjončhanā bija sarežģītāka programma, jo izmainījām vienu lēcienu. To man arī veiksmīgi izdevās izpildīt. Bija viena nianse manā priekšpēdējā griezienā, kur mani sāka šūpināt, tomēr pēc tam viss bija kārtībā," slidojumu atcerējās daiļslidotāja.

Viņa arī uzsvēra, ka sajutusi skatītāju sniegto enerģiju.

"Sajutu, ka mans priekšnesums patika arī publikai. Kad sajutu tās enerģiju, es sāku censties vēl vairāk," priecājās Ņikitina.

Iepriekšējā sezona Ņikitinai potītes traumas dēļ nebija izdevusies, bet šosezon viņa debitējusi pieaugušo konkurencē, turklāt darījusi to veiksmīgi, kas viņai ļāva iegūt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Ceļazīmi pērn ar pasaules čempionātā izcīnītu 22.vietu gan nodrošināja cita Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska, tomēr šosezon krietni sekmīgāk klājies Ņikitinai, tāpēc pie iespējas debitēt Olimpiādē tika tieši viņa.

Kā vēstīts, vīru sacensībās olimpisko debiju piedzīvoja arī Deniss Vasiļjevs, kurš izcīnīja 19.vietu.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā startē pirmoreiz kopš 1994.gada.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāv 34 sportisti, bet bobsleja stūmējs Intars Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

saprotams
s
Meitenes ir pašapmierināta ar savu sniegumu un izskatās, ka viņai citu (vismaz pašreiz) nevajag.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi