Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par spīti Ķibermaņa savainojumam, mūsu četrinieks izjauc vāciešu pjedestālu Laplaņā

Latvijas bobsleja pilotu Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa četrinieku ekipāžas svētdien Laplaņā aizvadīja Pasaules kausa ceturtā posma sacensības, Ķibermanim par spīti pirmajā braucienā gūtajam savainojumam ieņemot 3. vietu, bet Bērziņa četriniekam 13. vieta.

Līderis pēc pirmā brauciena bija vācietis Frančesko Frīdrihs, kuram 0,14 sekundes zaudēja tautietis Johaness Lohners. Ķibermanis bija vēl 0,02 sekundes lēnāks, bet par 0,13 sekundēm apsteidza trešo Vācijas pārstāvi Niko Valteru.

Bērziņa četrinieks līderim zaudēja 0,75 sekundes un ieņēma 13. vietu.

Otrajā braucienā vadošais trijnieks savas pozīcijas nemainīja, uzvaru izcīnot Frīdriham. Viņam 0,21 sekundi zaudēja Lohners, bet Ķibermanis atpalika vēl 0.12 sekundes, apsteidzot Valteru par 0,36 sekundēm.

Bērziņš summā saglabāja 13. vietu (+1.40).

Kā pēc finiša intervijā Latvijas Televīzijai atklāja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, pirmā brauciena startā Ķibermanis sastiepis kāju, līdz ar to otrā brauciena starta ieskrējiens bija jūtami lēnāks. Plašākas informācijas par traumas nopietnību nav.

Ķibermanis, Lauris kaufmanis, Arvis Vilkaste un Matīss Miknis trasē devās ar sesto numuru, bet Bērziņš, Edgars Nemme, Dāvis Spriņģis un Edgars Pirogs - ar 19.numuru 20 ekipāžu vidū.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1052 punktiem ir Frīdrihs, otro vietu ar 1029 punktiem ieņem Lohners, trešais ar 994 punktiem ir Kripss, bet Ķibermanis iekrājis 986 punktus un ir ceturtais. Bērziņš ar 290 punktiem ieņem 18.vietu.

 

Ķibermanis Laplaņas trasē 2015.gadā četriniekos ieņēma septīto vietu, bet Bērziņš 2017.gada decembra vidū Eiropas kausa posmos divreiz ieņēma 11.vietu. 

Latvijas bobsleja komanda arī pēc jaunā gada iestāšanās nolēma Pasaules kausa sezonu turpināt ar Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžām, Oskaram Melbārdim pagaidām nepiedaloties šī līmeņa sacensībās.

Sezonas pirmie divi Pasaules kausa posmi notika Leikplesidā, kur Ķibermanis četriniekos bija otrais un ceturtais, bet Bērziņš četriniekos nestartēja.

Pagājušajā nedēļā Vinterbergā notika divas četrinieku sacensības, kurās Ķibermanis bija trešais un piektais, bet Bērziņš ieņēma 11. un 16.vietu.

Jau ziņots, ka sestdien Laplaņā divnieku sacensībās Ķibermanis ar Mikni pirmoreiz sezonā kāpa uz goda pjedestāla divniekos, izcīnot otro vietu un piekāpjoties vien Frīdriha ekipāžai, bet Bērziņš ar Spriņģi ieņēma desmito vietu.

Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi