Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirmais zelts Phjončhanā tiek zviedru slēpotājai Kallai, leģendārā Bjergena iegūst 11. medaļu

Zviedriete Šarlote Kalla sestdien kļuva par Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu pirmo čempioni, triumfējot 15 km skiatlona distancē, kur otrā bija leģendārā norvēģiete Marita Bjergena.

Pirmos 7,5 km sportistes veica klasiskajā solī, bet otrus 7,5 km tā sauktajā slidsolī. Kalla (30), kura pērn šajā pat distancē tika pie bronzas pasaules meistarsacīkstēs, starp līderēm atradās praktiski visu distanci, tās beigu daļā pēdējos divos kilometros atraujoties no sāncensēm un finišējot lepnā vientulībā pēc 40 minūtēm un 44,9 sekundēm. Šī viņai ir karjerā trešā olimpiskā zelta godalga un sestā medaļa kopumā.

"Šī medaļa man ļoti daudz nozīmē. Šodien biju nedaudz satraukusies, jo ilgi gatavojos olimpiskajām spēlēm. Sezonas laikā jutos lieliski, tomēr apzinos, ka visi olimpiskajās spēlēs uzņēmuši labu formu. Bija patiešām aizraujošas sacensības," pēc finiša teica Kalla.

Viņas plāns bija veikt izšķirošo atrāvienu pēdējā aplī.

"Slēpoju uz priekšu un centos nezaudēt koncentrēšanos. To, ka esmu uzvarējusi, sapratu tikai šķērsojot finiša līniju. Negribēju skatīties atpakaļ, veltīju uzmanību tam, lai tikai dotos uz priekšu. Pēc finiša jutos laimīga, atvieglota un saviļņota," stāstīja Kalla.

No Kallas 7,8 sekundes atpalika norvēģiete Bjergena, kura 37 gadu vecumā neizmantoja iespēju šajā distancē triumfēt trešajās spēlēs pēc  kārtas. Bjergenai, kura ir seškārtēja olimpiskā čempione, šī bija 11. olimpiskā godalga karjerā. Tādējādi viņa kļuvusi par medaļām bagātāko sievieti Ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Pirmā no tām iegūta vēl 2002. gadā Soltleiksitijā. Pirms četriem gadiem Sočos Bjergena apsteidza Kallu tieši šajā distancē.

Pa desmit godalgām ir divām karjeru beigušām distanču slēpotājām - itālietei Stefānijai Belmondo un PSRS sportistei Raisai Smetaņinai, norāda LETA.

Visvairāk medaļas ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnījis norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens, kura kontā ir 13 godalgas, kamēr pie 12 medaļām tika viņa tautietis, distanču slēpotājs Bjērns Delī.

Tikmēr trešā skiatlonā bija somiete Krista Permekoski, kura uzvarētājai piekāpās 10,1 sekundi, un tikai par 0,8 sekundēm apsteidza Kallas tautieti Ebu Andersoni.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

papildināta ar Kallas komentāru


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

jautājums
j
Kāpēc aizmirst vienmēr Ladoņinu un Kulakovu, alikam slaucēju un skolotāju vai otrādi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi