Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs Kontiolahti sprintā paliek bez punktiem; Sabulei karjeras rekords

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Pasaules kausa otrajā posmā Kontiolahti sprinta sacensībās divreiz šāva mērķim garām un finišēja 42.vietā, punktus Pasaules kausa kopvērtējumā negūstot, Roberts Slotiņš finišēja 79.vietā, bet Kirils Matjuhins - 98.vietā. Sieviešu sacensībās Annija Keita Sabule šāva precīzi, izcīnot karjerā augstāko 69.vietu Pasaules kausa posmā.)

Rastorgujevs kļūdījās reizi guļus šautuvē un raidīja garām mērķim pēdējo šāvienu stāvus ugunslīnijā. Arī distancē viņam bija tikai 31.ātrākais laiks.

Tas Latvijas labākajam biatlonistam punktus Pasaules kausa kopvērtējumā nedeva, taču viņš drīkstēs piedalīties iedzīšanas sacensībās, kurās startē 60 labākie.

Uzvarēja norvēģis Tarjejs Bē, kurš ugunslīnijā bija precīzs un Rastorgujevu apsteidza par minūti un 48,7 sekundēm.

Otrais ar precīzu šaušanu finišēja Vācijas biatlonists Arndts Peifers, kurš no uzvarētāja atpalika par 13,9 sekundēm, bet trešais ar vienu kļūdu šaušanā guļus un 29,4 sekunžu atpalicību no uzvarētāja bija Tarjeja brālis Juhanness Tīngnēss Bē.

Ceturtais finišēja šveicietis Benjamins Vegers, piektais - norvēģis Erlends Bjentegārds, sestais - slovēnis Jakovs Faks.

Arī Slotiņš pa reizei kļūdījās katrā no abām šautuvēm, finišēdams 79.vietā trīs minūtes un 9,6 sekundes aiz uzvarētāja.

Matjuhins nopelnīja trīs soda apļus šaušanā stāvus un finišēja 98.vietā trīs minūtes un 15,7 sekundes aiz Tarjei Bē.

Sprinta sacensību vērtējumā pēc divām sacensībām Rastorgujevs ar 18 punktiem ieņem 34.vietu. Līderis ir Juhanness Tīngnēss Bē ar 108 punktiem. Viņam seko Arndts Peifers ar 90 un Tarjejs Bē ar 86 punktiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim sacensībām Rastorgujevs ar 38 punktiem ieņem 27.vietu. Līderis ar 162 punktiem ir Juhanness Tīngnēss Bē. Pa 115 punktiem ir Tarjei Bē un zviedram Sebastianam Samuelsonam.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Sievietēm 7,5 kilometrus garajā sprinta distancē vienīgā Latvijas pārstāve Sabule sašāva visus desmit mērķus un 103 sportistu konkurencē ierindojās augstajā 69.vietā.

Viņa par divām minūtēm un 56,9 sekundēm atpalika no uzvarētājas. Sabulei 26,8 sekundes pietrūka līdz 60.vietai un dalībai iedzīšanas sacensībās.

Lielā diena bija māsām Ēberjām no Zviedrijas. Uzvarēja Hanna Ēberja, kura šāva precīzi un finišēja pēc 21 minūtes un 11,5 sekundēm. Savukārt Elvīra Ēberga pirmo reizi kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, ierindodamās trešajā vietā. Viņa reizi kļūdījās šaušanā stāvus un māsai zaudēja 27,9 sekundes.

Otrā finišēja perfekti šāvusī francūziete Anaisa Ševaljē-Bušē, kura no uzvarētājas atpalika par 9,6 sekundēm.

Ceturtā finišēja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, piektā - Denīze Hermane no Vācijas, sestā - čehiete Marketa Davidova. Visām viņām pa vienam "pūdelim".

Sabule iepriekšējā nedēļā 15 kilometru individuālajā distancē ar trim nesašautiem  mērķiem ierindojās 94.vietā, bet sprintā ar četriem "pūdeļiem" palika 99.vietā.

Sprinta sacensību vērtējumā pēc divām sacensībām Hannai Ēbergai ir 120 punkti. Viņai seko Ulsbū-Reiselanna ar 97 un Ševaljē-Bušē ar 83 punktiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim sacensībām Hannai Ēbergai ir 156 punkti. Ševaljē-Bušē ir 115 un Ulsbū-Reiselannai - 114 punkti.

Pagājušajā sezonā sprinta kopvērtējumā nepārspēta palika vāciete Denīze Hermane, bet Lielo kristāla globusu ieguva itāliete Doroteja Vīrere.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalās neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim, kuri abos pirmajos Pasaules kausa posmos nepiedalās.

Kā pirmie Somijā ieradās Slotiņš, Sabule un Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pagājušajā nedēļā pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus abos pirmajos posmos Kontiolahti pilda Intars Berkulis, kurš Somijā ir jau no pagājušās pirmdienas.

Sestdien iedzīšanā startēs vīrieši, kā arī notiks stafete sievietēm, bet svētdien iedzīšana notiks sievietēm un stafete - vīriešiem.

Pēc Kontiolahti divi Pasaules kausa posmi decembrī notiks Hohfilcenē. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā-Anterselvā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi