Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sieviešu kērlinga izlase noslēdz EČ otro dienu ar uzvaru, vīriešu izlasei pirmais zaudējums

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionātā B divīzijā Lillehamerē, Norvēģijā, svētdien izspēlēja divas, bet vīriešu izlase vienu spēli. Pirmajā dienas spēlē sievietes piedzīvoja smagu zaudējumu ar 2:11 Austrijai, bet vakarā guva otro panākumu čempionātā ar 6:4 pret Lietuvu. Arī vīriešu izlasei svētdien pretim stājās lietuvieši, sagādājot mūsējiem pirmo zaudējumu ar 4:8, informē Latvijas Kērlinga asociācija.

Sieviešu izlasei īdzīgi kā spēlē pret Ungārijas izlasi arī pret austrietēm spēles vidusdaļā neizdevās gūt punktus endos ar pēdējo akmeni, kas ļāva pretiniecēm nozagt kopumā četrus punktus, pēc pieciem endiem izvirzoties vadībā ar 9:1. Pēc pārtraukuma situācija kardināli nemainījās, spēlei noslēdzoties pēc septiņiem endiem ar 2:11.

Otrās dienas spēles pirmajos divos endos komandas apmainījās viena punkta guvumos, pēc kura nākamajos trīs lietuvietes nerealizēja pēdējo metienu, ļaujot mūsējām nozagt pa punktam katrā no endiem un nonākt vadībā ar 4:1. Lietuvietes nozogot punktu septītajā endā pietuvojās līdz -1 3:4, bet tā arī līdz spēles beigām neatspēlējās. Līdz ar to ar rezultātu 6:4 Latvijas sieviešu izlase tika pie otrās uzvaras čempionātā.

Vīriešu izlase spēli uzsāka ar nozagtu punktu pirmajā endā. Lietuvieši to pašu paveica trešajā, panākot 2:1. Savukārt, ejot pārtraukumā, pēc piektā endā mūsu izlase atradās iedzinējos jau ar -2 (2:4). Nozagts punkts astotajā endā mūsu izlasi pietuvina Lietuvai līdz -1 (4:5). Lietuvieši pēc devītā atkal atgūst divu punktu pārsvaru, ko diemžēl 10. endā mūsu izlasei neizdodas izlīdzināt, zaudējot vēl divus punktus un spēli.

Sieviešu izlase izspēlēs apļa turnīru – deviņas spēles, noskaidrojot vietu sadalījumu kopvērtējumā. Četras labākās no visām 10 turpinās cīņu pusfinālā, 1.vietai sacenšoties ar 4.vietu un 2. ar 3.vietu. Savukārt vīriešu izlase aizvadīs septiņas spēles B divīzijas B grupā. Labākās trīs no katras grupas kvalificēsies play-off kārtai. Abu grupu pirmo vietu ieguvēji automātiski nokļūs pusfināla spēlē, toties A2 ar B3 un A3 ar B2 izlases savā starpā noskaidros pārējos divus pusfinālistus.

Pusfināla uzvarētāji abās konkurencēs ne tikai iekļūst cīņā par zelta medaļām, bet arī nodrošina savai valstij vietu A divīzijā nākamajā sezonā, kā arī vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā (17.-22.janvāris) Lohjā, Somijā.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Aivars Avotiņš, Sandris Buholcs, Roberts Reinis Buncis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi