Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stokholma aizpilda 2026.gada olimpisko spēļu kandidatūras pieteikumu

Zviedrijas Olimpiskā komiteja oficiāli aizpildījusi Stokholmas-Ores kandidatūras nākamā posma pieteikumu 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai.

Pieteikums Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) tika aizsūtīts ar elektroniskā pasta starpniecību. Papildu 200 dokumenti tiks nosūtīt ar kurjera starpniecību.

Šonedēļ Zviedrijas valdība arī sniedza prasītās drošības garantijas, kas iekļauj arī vīzu jautājumu. Pašas spēles netiks finansētas no Zviedrijas valsts budžeta, bet gan no SOK iemaksām, privātajiem investoriem un biļešu tirdzniecības.

Kopējais budžets tiek lēsts 13 miljardu zviedru kronu (1,24 miljardu eiro apmērā).

Šonedēļ savas garantijas sniedza arī Latvijas valdība.

Uz 2026.gada Olimpiādes rīkošanu pretendē Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, kas renes sporta veidus plāno aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē, kā arī Itālijas pilsētas Milāna un Kortīna d'Ampeco.

Olimpisko spēļu mājvieta 2026.gada olimpiskajām spēlēm tiks izraudzīta 24.jūnijā Šveices pilsētā Lozannā, kur notiks SOK 134.sesija.

Olimpiādes saimnieces tiks izraudzīta SOK individuālo biedru balsojumā. Šo biedru ir 96, bet trīs nāk no Itālijas, kamēr divi ir no Zviedrijas - viņiem gan nebūs ļauts piedalīties 2026.gada olimpisko spēļu mājvietas noteikšanas procesā. Starp individuālajiem biedriem nav neviena Latvijas pārstāvja.

Pērnā gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati Kazahstānā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi