Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācija rosina visā ES līdz 2030. gadam aizliegt ar degvielu darbināmus auto

Vācijas Bundesrātē nobalsots par rosinājumu Eiropas Komisijai noteikt, ka 2030. gadā Eiropas Savienībā (ES) vairs apritē nebūtu automašīnu ar iekšdedzes dzinējiem, ko darbina ar benzīnu vai dīzeļdegvielu, vēsta ārvalstu mediji.Šis balsojums pašlaik nav saistošs, tomēr tiek uzskatīts par spēcīgu signālu Eiropas vides un transporta politikas jomā, ņemot vērā arī to, ka pašā Vācijā auto industrija ir viens no galvenajiem ekonomikas spēlētājiem.

Pašā Vācijā ir apstiprināts plāns līdz 2050. gadam samazināt savas oglekļa oksīda emisijas par 95%, kas paredz līdz nākamās dekādes beigām Vācijā beigt auto ar benzīna un dīzeļdzinējiem tirgošanu, dodot priekšroku videi draudzīgākiem transporta risinājumiem. Ar vēlmi tāpat rīkoties visā ES Vācijas valsts federālā padome vērusies Eiropas Komisijā. Mediji norāda - Vācija, protams, nekontrolē EK darbu, taču, būdama Eiropas ietekmīgākā ekonomika, var būtiski ietekmēt visas ES noteikumu izmaiņas.

Tāpat Vācija varētu aicināt pārskatīt visas ES emisiju nodevu apjomu, padarot to draudzīgāku ar alternatīvu enerģiju darbināmu spēkratu īpašniekiem. Vācijas valdībā gan šīm iecerēm nav viennozīmīgs atbalsts. Piemēram, transporta ministrs Aleksandrs Dobrints Frankfurter Allgemeine Zeitung izteicies, ka šis plāns ir "absolūts absurds".

Vācija nav vienīgā ES lielvalsts, kas lūkojas par iespējām atteikties no iekšdedzes dzinēju izmantošanas automobiļos. Viens no pēdējiem jaunumiem šajā jomā ir Norvēģijas izvirzītais mērķis jau līdz 2025. gadam izskaust ar degvielu darbināmus auto, ko līdzīgu plāno arī Nīderlande. Savukārt Parīzes ielās jau pašreiz liegts darba dienās izbraukt ar auto, kas ražoti pirms 1997. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko