Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Augulis par airBaltic: Labi vadītāji zemē nemētājas

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jaunais vadītājs tiek meklēts, taču labi vadītāji zemē nemētājas, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Viņš norādīja, ka tieslietu, satiksmes un finanšu ministriem kopā ar piesaistīto konsultantu "Prudentia" ir uzdots atlasīt cilvēkus jaunajai "airBaltic" valdei un padomei.

Uz jautājumu, vai ir jau izkristalizējušies konkrētāki kandidāti, Augulis atbildēja, ka tiek saskaņoti un izvērtēti cilvēki gan valdē, gan padomē. "Tos, kas ir bijuši kompānijas vadībā vai menedžmentā, protams, arī izvērtēs, kā viņi ir strādājuši atbilstoši izvēlētajam biznesa modelim, vai tas ir bijis pareizs, vai ne. Kompānijā katrā ziņā menedžments paliek strādāt uz kādu laiku, lai jaunie varētu pārņemt lietas. Savukārt valdē un padomē ir jāstrādā cilvēkiem, kas ir spējīgi uzreiz ātri saprast kompānijas darbību un finanšu plūsmu, lai varētu kontrolēt valsts daļas ieguldījumu," sacīja ministrs.

Uz jautājumu par "airBaltic" vadītāja meklējumiem Augulis atbildēja, ka nav vienkārši atrast vadītāju lielai kompānijai. "Nav vienkārši tik lielai kompānijai atrast un atlasīt cilvēkus. Mums nemaz tik daudz to aviācijas speciālistu nav, un arī labi menedžeri nemētājas apkārt, jo liela daļa ir savākti kompānijās, kuras veiksmīgi darbojas," teica Augulis.

Savukārt uz jautājumu, vai jaunais vadītājs būs no Latvijas, ministrs atbildēja: "Atradīsim." Jaunais valdes priekšsēdētājs varētu būt zināms pēc jaunās valdes iecelšanas.

Augulis informēja, ka arī padomē tiks mainīti cilvēki.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" prezidentam un līdzīpašniekam Bertoltam Flikam būs jāatstāj kompānijas vadība un par to akcionāru vidū jau ir panākta vienošanās.

Premjers Valdis Dombrovskis iepriekš izteicies, ka kompānijas vadība ir jāuztic pieredzējušam profesionālim ar starptautisku reputāciju, kurš apņemtos pārskatāmā laika periodā nodrošināt kompānijas rentablu darbu.

"airBaltic" padomē valsts pusi pārstāv Gints Kiršteins, Santa Glāzniece un Raitis Tukāns, savukārt privātā akcionāra "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) pārstāvji, kuri ir atkāpušies, ir Ilmārs Razumovskis un Žans Šarls Korsaks.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses