Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

KPMG noraida apgalvojumus, ka būtu konsultējusi Antonovu par Krājbankas iegādi

Apgalvojums, ka auditorkompānija KPMG konsultējusi maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka bijušo līdzīpašnieku Vladimiru Antonovu par bankas iegādi, neatbilst patiesībai, informē SIA KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

KPMG Baltics kategoriski noraida izteiktos apgalvojumus par kompānijas iespējamo interešu konfliktu, kas trešdien izskanējuši publiskajā telpā ar masu mediju starpniecību, atsaucoties uz it kā Andra Ārgaļa iesniegto pieteikumu tiesā," uzsver O.Fīrmanis.

Viņš informēja, ka starptautisko auditoru kompāniju prakse ļoti stingri nosaka, ka pirms līgumu slēgšanas ar klientu tiek veikta iespējamā interešu konflikta pārbaude. Šādu pārbaudi veica arī KPMG Baltics, pirms pieņēma uzaicinājumu iesaistīties Latvijas Krājbankas maksātnespējas lietā, informēja Fīrmanis.

KPMG globālajam tīklam ir izstrādāta īpaša interešu konfliktu pārbaudes sistēma, kurā ir informācija par visu KPMG biroju sniegtajām konsultācijām un darījumiem visā pasaulē, norāda O.Fīrmanis.

KPMG Baltics lūgusi zvērināta advokāta Romualda Vonsoviča biroju izvērtēt iespēju tiesiski reaģēt uz it kā Ārgaļa iesniegtajiem nepatiesajiem faktiem. Turklāt līdz šim no tiesas nav saņmta nekāda oficiāla informācija par Ārgaļa pieteikumu.

Jau ziņots, ka bijušais Rīgas mērs un maksātnespējīgās Krājbankas kreditors Andris Ārgalis iesniedzis pieteikumu Rīgas apgabaltiesai par Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratora SIA KPMG Baltics atcelšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses