Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā oktobrī otrs straujākais automašīnu reģistrācijas kāpums Eiropā

Šā gada oktobrī automašīnu reģistrācija Latvijā pieauga par 111,6%, kas ir otrs straujākais pieaugums Eiropā, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas jaunākajā ziņojumā. Oktobrī Latvijā reģistrētas 838 jaunas automašīnas, salīdzinot ar 396 automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Šā gada pirmajos desmit mēnešos Latvijā reģistrētas 7029 jaunas automašīnas, kas ir par 80% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.Izaugsme Latvijā šogad bijusi straujākā no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Kipru un Maltu, kā arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstīm - Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums pagājušajā mēnesī reģistrēts Islandē - par 155,2%.

Lietuvā oktobrī reģistrētas 1180 jaunas automašīnas, kas ir par 25,1% vairāk nekā 2010.gada oktobrī, bet Igaunijā jaunu automašīnu reģistrācija palielinājās par 34,3% - līdz 1335 vienībām. Tikmēr lielākais automašīnu reģistrācijas samazinājums oktobrī fiksēts Īrijā - par 51,8% un Portugālē - par 40,5%.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs oktobrī reģistrētas 1 044 825 jaunas automašīnas, un tas ir par 1,4% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī. ES dalībvalstīs reģistrētas 1 005 976 jaunas automašīnas, kas ir par 1,8% mazāk nekā 2010.gada oktobrī.

15 tā sauktajās vecajās ES dalībvalstīs automašīnu reģistrācija samazinājās par 1,7% - līdz 941 787 vienībām, bet desmit jaunajās ES dalībvalstīs saruka par 4,1% - līdz 64 189 vienībām. Tajā pašā laikā Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstīs automašīnu reģistrācija oktobrī pieauga par 11,2% - līdz 38 849 vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses