Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ainažos grib veidot trīs vēja ģeneratoru parkus

Trīs firmas Ainažu pilsētas domē izteikušas vēlmi pašvaldības lauku teritorijā būvēt vēja ģeneratoru parkus, otrdien raksta Limbažu laikraksts "Auseklis".

Ainažu domes priekšsēdētājs Ojārs Zvejnieks "Auseklim" pastāstījis, ka vēja parku veidotāji šim nolūkam izvēlējušies privātajiem piederošus zemes gabalus, ir noslēgti nomas līgumi, kā arī būvvaldē izņemti arhitektūras plānošanas uzdevumi. Pašvaldības vadītājs uzskata, ka šāds darījums zemes īpašniekiem ir ļoti labs, jo ļaus grūtajos ekonomiskajos apstākļos nopelnīt, labums arī pašvaldībai - šī teritorija būs sakārtota. Ainažu deputāti pirmdien nolēma sākt šīs idejas publisko apspriešanu.

"Auseklis" raksta, ka Iepriekš vēja ģeneratoru parku izveide Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (ZBR) teritorijas ainavu aizsardzības zonā nebija atļauta, bet tika veikti grozījumi normatīvajos aktos. Tiesa, ar ierobežojumiem - piemēram, ģeneratorus nedrīkst uzstādīt "Natura 2000" teritorijās, uz jūras pusi no automašgistrāles "via Baltica", ir noteikts skaits propelleru - līdz 20, ko var uzstādīt vienā laukumā vai līnijā utt.

ZBR direktors Valērijs Seilis avīzei atzinis, ka viņa vadītajai iestādei nav būtisku iebildumu pret šādu nodarbi, jo zaļās enerģijas ieguve ir atbalstāma. Tai pašā laikā Latvijā ir pārāk maza pieredze šajā jomā, nav apzināti iespējamie vides riski. Materiāli par iecerēto vēja parku izveidi Ainažu lauku teritorijā apskatāmi domē, bet lielāku skaidrību iedzīvotāji varēs gūt būvniecības ieceres prezentācijā 2. jūnijā, kad uz jautājumiem atbildēs speciālisti.

Šobrīd Latvijas un Igaunijas pierobežā darbojas divi ģeneratori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses