Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Diena.lv aprīlī starp top portāliem vismazākais apmeklētāju kritums

Aprīlī, salīdzinot ar martu, Latvijā apmeklētākie interneta portāli piedzīvojuši lietotāju skaita kritumu, liecina starptautiskā interneta izpētes uzņēmuma Gemius statistika par apmeklētāko interneta portālu Top 25, balstoties uz reālo lietotāju skaitu.

Kā norāda Gemius, aprīlī kopumā Latvijas internetā reģistrēts par 6,96% mazāk reālo lietotāju nekā martā, kas ir viens no gada aktīvākajiem mēnešiem internetā. Uzņēmums komentē, ka to skaitu, visticamāk, ietekmējušas trīs papildu brīvdienas - Lieldienas un 30.aprīlis. Pateicoties tām, iedzīvotāji varēja doties garākās brīvdienās, nekā ierasts.

Arī pērn aprīlī Latvijas internetā bija līdzīgs reālo lietotāju skaita kritums.

Kā liecina Gemius publicētā statistika, lielākais kritums Top 25 - par 16,91% - bija kolektīvās iepirkšanās portālam Perkamkopa.lv, lietotāju skaitam sasniedzot 116 219. Nākamais procentuāli lielākais kritums aprīlī bija sludinājumu portālam Zip.lv - par 14,39% līdz 137 791 lietotājam. Par 13,26% samazinājies Financenet.lv lietotāju skaits, sasniedzot 134 060 lietotāju līmeni.

Mazākais kritums Top 25 bija portālam Diena.lv - par 1,02% līdz 170 979 lietotājiem, kolektīvās iepirkšanās portālam CityLife.lv - par 2,68% līdz 115 926 lietotājiem, kā arī portālam e-klase.lv - par 5,14% līdz 153 514 lietotājiem.

Aprīlī topā atgriezies portāls Sportacentrs.lv, ierindojoties 24.vietā, kā arī portāls Receptes.lv, kas ierindojies 25.vietā. Savukārt no topa izkritis jautājumu un atbilžu portāls Pajauta.lv. Tehnisku iemeslu dēļ topā šomēnes nepiedalās ziņu portāls Apollo.lv.

Topa līderis nemainīgi ir e-pasta serviss un izklaides portāls Inbox.lv, ko aprīlī apmeklējuši 723 788 lietotāji jeb par 8,21% mazāk nekā martā. Inbox.lv apmeklētāji veido 61,56% no visiem interneta lietotājiem Latvijā. Otrajā pozīcijā ir sociālais tīkls Draugiem.lv ar 614 871 lietotāju jeb 52,29% no interneta lietotājiem, bet samazinājums bija 8,92%. Trešais ir ziņu portāls Delfi.lv ar 570 663 lietotājiem, kas ir 48,53% no interneta lietotājiem.

Gemius veic interneta auditorijas pētījumus sadarbībā ar portālu un mājaslapu īpašniekiem, lapās izvietojot rīkus, kas darbojas kā apmeklējumu "skaitītāji", un ievāc arī citus vispārējus datus par apmeklētājiem. Gemius grupa dibināta Polijā 1999.gadā un ir viena no lielākajām interneta pētniecības un analīzes kompānijām Austrumeiropā, galvenokārt pētot šo valstu interneta tirgus un interneta lietotāju paradumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses