Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

"Madara Cosmetics" cer kļūt par spēcīgu starptautisku ekonozares spēlētāju

Latvijas ekokosmētikas ražotājs un tirgotājs SIA "Madara Cosmetics" ("Madara") cer kļūt par spēcīgu starptautisku ekonozares spēlētāju.

"Neskatoties uz neskaidro ekonomisko situāciju, "Madara" plāno realizēt plašus attīstības pasākumus ar mērķi kļūt par spēcīgu starptautisku ekonozares spēlētāju," ceturtdien žurnālistiem norādīja uzņēmuma finanšu direktors Uldis Iltners.

Kompānija ceturtdien prezentēja produktu sēriju bērniem "Ecobaby" un jaunu matu kopšanas līdzekļu sēriju, kuru plāno piedāvāt gan vietējā tirgū, gan eksportēt. Ar "Ecobaby" zīmolu ražo bērnu ziepes, šampūnu, bērnu eļļu, sargājošu bērnu krēmu un krēmu autiņu zonai, prezentācijas pasākumā stāstīja "Madara" mārketinga direktore Zane Rugina.

Jaunā produkcija bērniem ir sertificēta pēc starptautiskā "Ecocert" standarta, kas apliecina produkta izcelsmi un draudzīgo ražošanu.

Savukārt martā tirdzniecības vietās parādīsies matu kopšanas līdzekļi: šampūni un balzāmi izplatītākajiem matu tipiem - sausiem un bojātiem, krāsotiem un ķīmiski apstrādātiem, kā arī normāliem un jaukta tipa matiem. Aprīlī tirdzniecībā parādīsies tādi "Madaras" produkti kā roku krēms, dezodoranti, acu krēmi u.c.

2009.gadā "Madara" atvērusi trīs jaunus veikalus Rīgā. Dabīgā kosmētika tiek eksportēta uz 25 pasaules valstīm, atvērts pirmais franšīzes veikals Maskavā, kā arī atklātas jaunas ražošanas iekārtas.

2010.gadā "Madara" plāno palielināt Latvijā esošās ražotnes jaudu, lai šogad paplašinātu savu darbību lielvalstīs - ASV un Ķīnā.

"Madara Cosmetics" plāno ieguldīt trīs miljonus eiro jaunā ražotnē. Jau šomēnes plānots iegādāties zemi Pierīgā, bet ražotnes būvniecība varēt sākties gada otrajā pusē, Db pastāstījis U.Iltners. Jaunā ražotne tiks būvēta, lai palielinātu esošās jaudas, kas, augot produkcijas sortimentam un apjomiem, kļūst par mazu. Investīcijas plānots piesaistīt, izmantojot banku līdzekļus, kā arī pašu finansējumu. 

"Madara" šogad tirgū kopumā piedāvās 17 jaunus produktus. Patlaban "Madaras" produktu klāstā ir 22 produkti.

"Madara" ir Latvijā ražoti sejas un ķermeņa kosmētikas produkti, kas gatavoti no dabiskām vielām un bioloģiski sertificētu Baltijas augu ekstraktiem. Zīmols "Madara" pieder Latvijas ražotājuzņēmumam "Madara Cosmetics".

Kā ziņots, "Madara" jau trešo gadu pēc kārtas spējusi vairākas reizes palielināt apgrozījumu.

2009.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, "Madaras" apgrozījums saskaņā ar sākotnējiem aprēķiniem audzis 2,3 reizes, sasniedzot aptuveni 900 000 latu, iepriekš intervijā stāstīja U.Iltners. "Par peļņu pagaidām precīzi nevaram pateikt, bet prognozējam 20% rentabilitāti," norādīja Iltners.

Arī šogad attiecībā pret 2009.gadu uzņēmums plānojis apgrozījumu palielināt vēl divas reizes.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, SIA "Madara Cosmetics" reģistrēta 2006.gada jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 75 000 latu, bet tā kapitāldaļas pieder Lotei Tisenkopfai - 28%, Uldim Iltneram - 28%, SIA "MIG Holdings" - 20%, Zanei Ruginai - 12%, Lienei Drāzniecei - 8% un Paulai Tisenkopfai - 4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses