Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Bukovskis: Rīgas domes koalīcija grib iznīdēt velorikšas

Pēc Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta izstrādāto saistošo noteikumu projekta Par speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavotajiem velosipēdiem, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai Rīgas pilsētā akceptēšana iesniegtajā redakcijā un virzīšana izskatīšanai Rīgas domē nevar tikt  iztulkots citādi kā apzināts mēģinājums iznīdēt velorikšas Rīgā, uzskata RD deputāts Aldis Bukovskis (Demokrātiskie patrioti).

"Kad 2012. gada aprīlī pie manis bija vērsusies virkne rīdzinieku, kas pauda satraukumu par savu drošību Rīgas ielās un šī apdraudējuma cēlonis izrādījās velorikšu vadītāju pārgalvība, kļuva skaidrs, ka nepieciešams izstrādāt un pieņemt velorikšu ekspluatācijas tiesiskā regulējuma normas.

Sākotnējā primārā iecere bija uzlabot kājāmgājēju drošību, taču ierēdņu pārprastās pārcentības dēļ saistošo noteikumu projektā tika iekļautas tādas normas, kas ir pretrunā velorikšu izmantošanas sūtībai un būtībai - visu pirmām kārtām jau prasība pārvietoties tikai saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā izsniegtajā kustības maršrutu atļaujā norādītajos maršrutos," atklāj deputāts.

A. Bukovskis norāda, ka tiekot aizmirsts, ka velorikša nav ekskursiju busiņš, kas ekskursantus vadā pa noteiktiem maršrutiem. Šim mērķim esot citi transportlīdzekļi un to ekspluatāciju regulē citi saistošie noteikumi! "Velorikša pēc savas būtības ir velotaksometrs, kura mērķis ir aizgādāt pasažieri tam nepieciešamajā vietā. Noteikto maršrutu vietā velorikšām adekvāts un samērīgs būtu aizliegums darba dienās intensīvās satiksmes stundās no plkst. 7.00 līdz 20.00 pārvietoties pa maģistrālajām Rīgas ielām."

Viņaprāt nekādu kritiku neiztur arī apgalvojums, ka velorikšas pēc saviem gabarītiem ir par lielu, bet pēc pārvietošanās ātruma – par lēnu, lai netraucējot spētu iekļauties kopējā transporta plūsmā. "Ja atceramies, gadus divdesmit atpakaļ arī gājēji tika uzskatīti „par lēniem” un nereti tika sabraukti uz zebrām"

"Lai autobraucējos ieaudzinātu cieņu pret gājējiem un velobraucējiem, policijai vajadzēja daudzus gadus, lielu pacietību un nereti - arī bargas sankcijas! Tagad pienākusi kārta šādu cieņu ielās ieaudzināt arī pret velorikšu vadītājiem," uzskat A. Bukovskis.

Demokrātisko patriotu pārstāvis uzskata, ka būtu ļoti skumji, ja velorikšas domes ierēdņu un pozīcijas deputātu stūrgalvības dēļ pazustu no Rīgas ielām. "Kā novēroju, šis pārvietošanās un izklaides veids kļūst arvien populārāks tūristu vidū, bet rīdzinieki to sāk uztvert kā jaunu, simpātisku vaibstu skaistules Rīgas sejā," skaidro deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses