Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Laima otro gadu pēc kārtas apbalvota par augstāko reputāciju

Otrdien, 12.jūnijā, AS Diena redakcijā notika svinīga jau astotā Uzņēmumu Reputācijas Topa rezultātu paziņošana, kurā tika sumināti 150 Latvijas uzņēmumi ar augstāko reputāciju.__

Nords Porter Novelli, sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS un Dienas Bizness veidotais Reputācijas tops ir apjomīgākais uzņēmumu reputācijas pētījums Baltijā, kura apbalvošanas ceremonija šogad pulcināja vairāk nekā 120 valsts vadošo uzņēmumu vadītāju. Klātesošos uzrunāja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Dienas Bizness žurnāla Lietišķā Diena redaktores vietniece Guna Gleizde atzīmē, ka šā gada Uzņēmumu reputācijas topa rezultāti liecina, ka sabiedrība kopumā kļūst arvien kritiskāka, vērtējot uzņēmumu sekmes sešos faktoros, kas kopsummā veido uzņēmumu reputācijas indeksu.

«Tomēr gan aptaujātie iedzīvotāji, gan uzņēmēji novērtē stabilas vērtības, kompānijas, kurām un kuru produktiem var uzticēties. Nereti uzņēmumi, kuru reputācija iepriekš piedzīvojusi pēkšņu kāpumu vai kritumu, šogad uzrādījuši pretējus rezultātus, savukārt tie, kuru reputācija arī iepriekšējo gadu topā bijusi balstīta uz stabiliem pamatiem, arī šogad sasnieguši labus un pat izcilus rādītājus.»

Reputācijas Topa ceremonijā tika apbalvoti Uzņēmumu Reputācijas Topa 2012 pirmo 10 vietu ieguvēji, kā arī nozaru topu uzvarētāji - vadošie Latvijas uzņēmumi.

Jau otro gadu pēc kārtas uzņēmums ar labāko reputāciju ir AS Laima, kas šogad saņēma arī balvu kā uzņēmums ar straujāko eksporta potenciāla izaugsmi, ko pasniedza ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Reputācijas topa augstajā 2.vietā ierindojusies AS Swedbank, gandrīz sasniedzot pirmskrīzes reputācijas vērtējumu.

Tikai par 0.2 indeksa punktiem atpaliekot, SIA Latvijas Mobilais Telefons šogad ieguvis 3.vietu, 4.vietā ierindojies SIA RIMI Latvia, bet 5. vietu ieņem SIA Lattelecom.

Uzņēmums ar straujāko reputācijas izaugsmi šā gada topā – AS Latvenergo, pakāpjoties Reputācijas topā par 29. vietām.

"Uzņēmumu Reputācijas Tops jau astoto gadu apvieno 150 Latvijas uzņēmumu ar augstāko reputāciju nozarē un valstī, tā ir Latvijas uzņēmumu reputācijas elite, kas savu labo slavu nopelnījuši ilgstošā darbā. Topa pirmajā desmitniekā nav uzņēmumu, kas jaunāki par 10 gadiem, vēl vairāk - tajā atrodami tādi nacionālās ražošanas celmlauži kā Laima un Dzintars, kuru panākumi mērāmi jau vairāk nekā gadsimta garumā," stāsta Nords Porter Novelli direktore Evija Ansonska.

Pateicoties Latvijas Zaļā punkta iniciatīvai, arī šogad tika pasniegta īpaša Zaļā balva, ko šogad no direktora Kaspara Zakuļa rokām saņēma divi uzņēmumi ar pilnīgi vienādu punktu kopskaitu - Latvijas "zaļākie" uzņēmumi 2012. gadā ir SIA Madara Cosmetics un SIA Lāči.

Savukārt personāla atlases uzņēmuma AMROP īpašo balvu uzņēmumam ar augstāko vērtējumu faktorā Labs darba devējs AS Swedbank pasniedza uzņēmuma vadošā partnere Aiga Ārste-Avotiņa.

Ar Reputācijas topa rezultātiem detalizēti būs iespējams iepazīties trešdien, 13. jūnija, biznesa žurnāla Lietišķā Diena speciālizlaidumā. Uzzināt vairāk par konkrētā uzņēmuma reputāciju ir iespējams, sazinoties ar Nords Porter Novelli.

Reputācijas tops pirmoreiz tika izveidots 2005.gadā. Uzņēmumu Reputācijas Topa metodoloģiju izstrādājusi Nords Porter Novelli sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolas profesoru antropologu Robertu Ķīli, Topa mērķis ir veicināt sabiedrībai atbildīgas uzņēmējdarbības vides veidošanos Latvijā un ieviest jaunas mērauklas uzņēmumu darbības vērtēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses