Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

MFD Laboratorija: Neskatoties uz atsevišķiem trūkumiem, laboratorija nodrošina savlaicīgu Covid-19 testēšanu visām skolām

Neskatoties uz atsevišķiem trūkumiem, "MFD Laboratorija" nodrošina savlaicīgu un normatīviem atbilstošu Covid-19 testēšanu visām skolām, kuras ir uzņēmuma pārziņā, apgalvots uzņēmuma "MFD Veselības grupas" presei izplatītajā paziņojumā.

Paziņojums izplatīts pēc tam, kad 7.septembrī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē atkārtoti tika vērsta uzmanība uz "MFD Laboratorijas" sniegtā pakalpojuma kvalitāti izglītības iestādēs veiktās Covid-19 testēšanas kontekstā. Sēdē savu neapmierinātību ar laboratorijas nespēju nodrošināt testēšanas pakalpojumu skolās pauda vairāki izglītības iestāžu pārstāvji. Piemēram, Aknīstes vidusskolas direktore Aija Voitiske stāstīja, ka laboratorijas kurjers ieradies tikai plkst.21 vakarā, savukārt par pozitīvu gadījumu informācija saņemta tikai pēc četrām dienām pēc testa veikšanas.

Otrdienas komisijas sēdē arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) norādīja, ka kļūmes ir bijušas arī citām laboratorijām, taču neslēpa, ka sūdzību skaits par "MFD laboratorijas" pakalpojumiem ir ar "ļoti lielu atrāvienu visvairāk".

Šajā sakarā "MFD laboratorijas" izpilddirektors Einārs Giels skaidro, ka īslaicīgā nespēja "dažām skolām uzreiz pēc laboratorijas testa veikšanas nodrošināt personalizētu atbildi un tūlītēju ierakstu e-veselības sistēmā nekādā veidā nav apdraudējusi skolēnu iespējas turpināt mācības klātienē, drošā vidē, jo skolas tiek nekavējoties informētas, ja ir kāds pozitīvs tests vai arī, ja tādu nav".

Pēc viņa paustā, individuālās atbildes un dati e-veselībā būs pieejami tuvāko dienu laikā. Savukārt ja skolēnam testa rezultāts ir pozitīvs, kā atzīmē Giels, laboratorija nekavējoties ziņojot ne vien skolai, bet arī bērna vecākiem, un neskaidrību gadījumā aicina zvanīt pa tālruni 66164601 vai sūtīt e-pastu uz "[email protected]".

Tāpat laboratorijā skaidro, ka ne vienmēr vecāku izpratne par to, kādā veidā un cik ātrā laikā būtu jāsaņem analīžu rezultāti, atbilst valstī noteiktajām prasībām. Proti, pēc laboratorijā paustā, arī no skolām saņemtā informācija par bērniem, kam jāveic Covid-19 siekalu testi, ne vienmēr ir korekta un pareiza. Piemēram, tiekot norādīta kļūdaina vecāku e-pasta adrese vai nepareizs bērna personas kods. Diemžēl, šādi gadījumi nav izņēmums - tādu ir ļoti daudz, pat vairāki tūkstoši, stāsta uzņēmuma pārstāvis Helmuts Bēķis.

"Mēs aicinām sabiedrību, skolas un pašvaldības apzināties, ka galvenais mērķis - klātienes mācības drošā vidē - tiek sasniegts, un testēšanas biežums un kvalitāte atbilst spēkā esošajiem normatīviem. Tādēļ mudinām nevis uz trūkumu meklēšanu, bet sadarbību," norāda Giels.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "MFD Veselības grupu" pārvalda SIA "Dziedniecība", kuras apgrozījums 2019.gadā bija 13,8 miljoni eiro, bet peļņa - 0,9 miljoni eiro. "Dziedniecības" īpašnieki ir Natālija Točiļenko - 35,61%, Aleksandrs Točiļenko - 35,61%, Gaļina Muračkovska - 22,48%, bet 6,29% "Dziedniecības" kapitāldaļu pieder SIA "Veselības korporācija", kuras īpašnieks arī ir Aleksandrs Točiļenko.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē