Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Koalīcijas partneri: Nepatiess ir Šmita apgalvojums par plānu attiecībā uz Straumes atbrīvošanu

Koalīcijas partneri norāda, ka ir nepatiess politiķa Didža Šmita (KPV LV) izteikums par it kā esošiem plāniem no amata atbrīvot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Jēkabu Straumi.

Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) sestdien žurnālistiem akcentēja, ka topošo valdību veidojošajām partijām par šo nav bijusi saruna "nevienā formātā". Vaicāts, vai Šmits melojis, politiķis atbildēja, ka "tas ir jūsu secinājums".

Kā norādīja nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars, lietas ir jāsauc īstajos vārdos, ka Šmita izplatītā informācija ir nepatiesa, jo koalīcija partneriem nekādas vienošanās par KNAB vadītāja nomaiņu nav bijusi un tāda arī nevar būt.

Arī Attīstībai/Par! (AP) līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce negatīvi vērtē to, ka atsevišķi politiķi izplata nepatiesus apgalvojumus par valdības veidošanu. AP līderis pieļauj, ka šādā veidā šie politiķi gatavojas darbam opozīcijā un izmanto valdības veidošanas procesu savās personiskajās interesēs.

Kariņš arī norādīja, ka sarunā ar Šmitu apliecinājis, ka politiķim ekonomikas ministra amatā būtu viss premjera atbalsts, ja viņš varētu atrast labāku veidu, kā ātrāk likvidēt elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Vaicāts par Šmita atstāstu sarunai, premjera amata kandidāts akcentēja, ka tās saturs bijis "gluži pretējs".

Šmits piektdien apgalvoja, ka trešdien viņam bijusi individuāla saruna ar Kariņu, kurā viņam esot pateikts, ja "es nemainīšu savus uzskatus par OIK - tieši par šo tiesisko statusu desmitgades periodā -, tad es neesmu vēlams ministrs viņa valdībā". "Tas bija pateikts ļoti skaidri," apgalvoja KPV LV biedrs.

Kariņš šodien norādīja, ka valdības deklarācijā attiecībā uz OIK ir izveidota attiecīga redakcija, kas apmierina visus valdības veidošanā iesaistītos politiskos spēkus, arī partiju KPV LV. Attiecīgais formulējums būtība paredz izbeigt OIK atbalstu, skaidroja Kariņš.

Iepriekš KPV LV deputātes Linda Liepiņa un Karina Sprūde paziņoja, ka nevarēs atbalstīt valdību, ja valdības deklarācijā OIK netiks atzīts par nelikumīgu. Pēc Šmita lēmuma atsaukt savu kandidatūru uz ekonomikas ministra posteni Liepiņa paziņoja, ka viņa lēmums neatbalstīt valdību ir galīgs. Politiķis Aldis Gobzems (KPV LV) norādījis, ka arī Sprūde neatbalstīs Jaunās Vienotības valdību.

Jau vēstīts, ka topošās koalīcijas partijas vienojušās par valdības deklarāciju un balsojums par valdību iecerēts nākamnedēļ, 23.janvārī.

Kā ziņots, Šmits norādījis, ka viens no iemesliem atsaukt savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam bijusi topošās valdības vienošanās no amata atbrīvot Straumi.

Piektdienas pēcpusdienā partijas Šmits atsauca savu kandidatūru uz ekonomikas ministra amatu. Šis pavērsies raisījis vēl lielāku neskaidrību, cik KPV LV deputāti varētu atbalstīt Kariņa valdības apstiprināšanu.

Valdības veidošanas procesā iesaistītas piecas partijas - Jaunā Vienotība, Jaunā konservatīvā partija, KPV LV, nacionālā apvienība Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kā arī Attīstībai/Par!.

Top komentāri

Mhm
M
Un tā nu viņi apraudātos un vaļsirdīgi visā atzītos.
Neslāvs
N
Tas šmitiņš ož pēc šlesera iesūtīta krievu aģenta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē