Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krapāne: OIK parlamentārās izmeklēšanas gala ziņojumā varētu nosaukt atbildīgās valsts amatpersonas

Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumā varētu tikt nosauktas atbildīgās valsts amatpersonas, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas vadītāja Ieva Krapāne (KPV LV).

Vaicāta, vai varētu tikt minēti arī atbildīgo bijušie Ekonomikas ministrijas valsts sekretāri, Krapāne neizslēdza šādu iespēju. Par atbildīgo bijušo ekonomikas ministru minēšanu vēl notiks diskusijas komisijā.

Politiķe uzsvēra, ka ar parlamentārās izmeklēšanas secinājumiem tālāk būtu jāstrādā prokuratūrai, Valsts policijai un Tieslietu ministrijai. Ja tas netiks darīts, tad parlamentārās izmeklēšanas darbs var izrādīties veltīgs, atzina Krapāne, reizē paužot cerību, ka tā nenotiks.

Komisijas vadītāja atzina, ka, ja atbildīgās iestādes neturpinās darbu ar izmeklēšanas komisijas secinājumiem, tad komisijas darba laiks būs "izšķērdēts". Viņa norādīja, ka atklātās komisijas sēdēs jau ir parādījušies daudzi fakti, kas vairāk ir jāpēta atbildīgajām iestādēm. 

Tomēr Krapāne pagaidām atturējās minēt, kādus konkrētus faktus un secinājumus, kas tiesībsargiem jāpēta. Deputāte skaidroja, ka nevēlas pašlaik nākt klajā ar skaļiem paziņojumiem, jo secinājumi taps komisijas komandas darbā. Galaziņojumu plānots izveidot februāra beigās.

Politiķe pauda, ka tā kā atbildīgās iestādes norāda uz resursu trūkumu, tad komisijai ir aizdomas, ka OIK sistēmā turpinās nelikumības. 

Kā ziņots, OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas galvenais uzdevums ir noskaidrot, kāds ir patiesais izveidotās sistēmas nodarītais kaitējums valstij, nosaukt atbildīgos šādas sistēmas izveidē, kā arī izdarīt secinājumus, lai novērstu nākotnē šādu sistēmu veidošanos.

 

Top komentāri

Taķana Ž.
T
Šaubu nav, ka daudzas galvas ripos, jo OIK sūdu ir ne tikai līdz kaklam, bet vai līdz pašai ellei...
Kika
K
Noladetais zids Godman, debilais Zatlers.........
senču ols
s
Ādamzons jau nosauca valsts galvenos pedofīļus ar birkavu priekšgalā , vai tas ko mainīja?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē