Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Laboratorija: Covid-19 analīzes prioritāri tiek veiktas pacientiem ar akūtiem gadījumiem

Ņemot vērā, ka strauji pieaug veikto Covid-19 testu skaits un veidojas rindas, analīzes prioritāri tiek veiktas pacientiem ar akūtiem gadījumiem, aģentūrai LETA pastāstīja E.Gulbja laboratorija valdes loceklis Didzis Gavars.

Viņš atzīmēja, ka patlaban ir ļoti liels cilvēku skaits, kas veic Covid-19 testus, tādēļ laboratorijas cilvēkresursi ir noslogoti, līdz ar to rindas ir garas.

Gavars uzsvēra, ka laboratorijām ir nepieciešamas prioritātes, kas palīdz koordinēt efektīvu darbu un neatstāt novārtā arī citu slimnieku analīzes. Līdz ar to E.Gulbja laboratorija kā prioritāti izvirzījuši pacientus ar akūtiem gadījumiem, kam seko neparedzēta "perēkļu testēšana" un tad pacienti, kuri pārbaudās kontroles dēļ. Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka šādu metodi nozarē izmanto arī citi kolēģi.

Jautāts, vai būs nepieciešami papildspēki nākamajos mēnešos, Gavars sacīja, ka nepieciešamības gadījumā domās par papildspēkiem, bet galvenais esot nodrošināt reaktīvo materiālu daudzumu. Viņš skaidroja, ka konkurence par reaktīvo vielu jeb testu materiālu pietiekamību ir sīva visā pasaulē, taču bažas par testu nepietiekamību vēl nepauda.

E.Gulbja laboratorija valdes loceklis arī informēja, ka testus veic cilvēki dažādās vecuma grupās, proti, nav izteiktas vecuma grupas, kas pārbaudītos Covid-19 saslimšanai vairāk nekā citas.

Kā ziņots, pēdējās divās nedēļās Latvijā saslimstība ar Covid-19 pieaugusi par 172%, kamēr citviet Eiropā pieaugums ir aptuveni 14%, pirmdien pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Neraugoties uz straujo Covid-19 izplatību, pagaidām netiek vērtēta iespēja šī iemesla dēļ Latvijā ieviest ārkārtējo situāciju, kā tas tika darīts pavasarī, intervijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pirmdien valdība lēma, ka no 7.oktobra sabiedriskajā transportā ikvienam obligāti būs jālieto mutes un deguna aizsegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē