Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SPKC: Pusaudži ar Covid-19 slimo četrreiz biežāk par pirmsskolēniem

Pusaudži ar Covid-19 inficējas četrreiz biežāk par bērniem, kas apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes, otrdien preses konferencē pēc valdības sēdes žurnālistus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

SPKC aprēķini liecina, ka zemākā saslimstība ir bērnu vidū vecumā līdz sešiem gadiem, un tā ir 66,1 gadījums uz 100 000 attiecīgā vecuma bērnu.

Bērni no septiņiem līdz 12 gadiem ar Covid-19 slimo trīsreiz vairāk par mazākajiem, un šajā vecuma grupā ir 192 saslimšanas gadījumi uz 100 000 bērnu.

Savukārt pusaudži vecumā no 13 līdz 19 gadiem slimo četrreiz vairāk par pirmsskolēniem. Saskaņā ar SPKC datiem, šajā vecuma grupā ir 276,1 gadījums uz 100 000 pusaudžu. Turklāt pusaudžiem saslimt ar Covid-19 risks ir augstāks arī, salīdzinot ar Latvijas "vidējo" slimnieku.

Pēc Perevoščikova paustā, augsto saslimstības līmeni pusaudžu vidū ietekmē gan mācības klātienē, gan sabiedriskais transports, un papildu negatīvu efektu dod arī socializēšanās. Taču SPKC speciālists aicināja neaizmirst, ka nozīmīgs faktors ir arī pedagogi un citi skolu darbinieki, jo viņu vidū saslimstība ir vēl intensīvāka nekā starp bērniem.

Jau ziņots, ka valdība lēmusi audzēt Covid-19 testēšanas kapacitāti par 60% un līdz 15.novembrim pagarināt attālinātās mācības 7.-12.klasēm. Šī prasība arī attieksies uz interešu izglītību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē